Milli Şairimiz Kabri Başında Anıldı

12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü’nün 99. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Edirnekapı'da bulunan kabri başında anma töreni düzenlendi.

Törene; İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken adına Başkan Yardımcısı Ali Rıza Yavuz, ilçe protokolü ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Tören İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşuyla başladı. Ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve İl Müftü Yardımcısı Musa Bilgiç, Asımın Nesli İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından okunan Hatm-i Şerif’in duasını yaptı.

Tören sonunda ise protokolde bulunanlar ve öğrenciler İstiklal Marşı şairimizin kabrine çiçek bıraktılar.