“Mizaçları Tanıma Atölyesi”ne Büyük İlgi

Eyüpsultan Belediyesi tarafından Afife Hatun Kültür Evi'nde gerçekleştirilen Mizaçları Tanıma Atölyesi, katılımcıların yoğun ilgisiyle devam ediyor.

Her hafta Çarşamba ve Perşembe günleri gerçekleştirilen Mizaçları Tanıma Atölyesi, kişiye önce kendisini sonra etrafındaki kişileri doğru tanıma, anlama ve anlamlandırma imkânı veren uzun soluklu bir eğitim programından oluşuyor.

İlk olarak 2015 yılında hizmet vermeye başlayan mizaçları tanıma atölyesi dersleri 3 aşamadan oluşuyor. Her aşamanın 12-15 hafta arasında sürdüğü eğitim sürecinin sonunda kişiler hem psikolojik destek alabilme hem de kendisini tanıyabilme fırsatı buluyor.

“HAYATIN İÇİNDEN VE PRATİK BİR ÇALIŞMA”

Eğitimlerin Eyüpsultan’da çok ilgi gördüğünü vurgulayan sosyolog ve aile danışmanı Gülşen Ergani, belediyenin de bu talebe karşılık verdiğini ifade etti ve şöyle devam etti: “Şu anda üç aşamalı şekilde bir ön lisans programı gibi devam ediyor. Hayatın içinden ve pratik bir çalışma olduğu için bu durum devamlı talepleri olumlu yönde etkiledi.

Biz burada 9 mizaç modelini açıyoruz. Birinci aşamada bu mizaç modellerini ana hatlarıyla anlattıktan sonra her derste bir mizacı interaktif bir şekilde, örneklerle mizaçların genel özellikleri, güçlü ve zayıf yönleriyle detaylıca işliyoruz. Kendi mizaç tipimizi derinlemesine tanımaya çalışıyoruz. Önemli olan mizacın sağlıklı seviyede olması, böyle olduğunda kişi kendisiyle ve toplumla daha olumlu bir ilişki kuruyor. Biraz da grup terapisi gibi oluyor, sorunların çözümü için ipuçları buluyorlar.

“BU ATÖLYEYE KENDİMİ TANIMAK İÇİN KATILDIM”

Bu atölyeye kendini tanımak için katıldığını belirten Hacer Merve Meydancı ise düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Ben öğretmenlik yapıyorum. Yetişkinlerle ve ergen gruplarıyla çok sık iletişim halindeyim. İnsanların fıtratları çok farklıdır, bizim bu farklılıklara karşı nasıl cevap vermemiz gerektiğini öğrenmek için tercih ediyorum.

Bu çalışmaları çok faydalı buluyorum. Hatta diğer belediyelerde de yaygın bir şekilde gerçekleştirilebilse, bu tarz eğitimler çoğaltılsa çok güzel olur. Bu eğitim ilkokuldan ya da ortaokul ve lise kademesinden başlayıp örgün bir şekilde verilmesi gereken bir eğitim.”

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız