Kentsel dönüşümün başladığı İslambey'de yüzler gülüyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Eyüpsultan Belediyesi'nin iş birliği ile İslambey'de Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları başladı.

Evlerini kentsel dönüşüme sokan İslambey sakinleri ise yıllardır hayallerini kurdukları depreme dayanıklı modern, güvenli ve kullanışlı konutlara kavuşmak için gün sayıyor.

Evini kentsel dönüşüme sokan bu isimlerden birisi de 60 senedir Eyüpsultan’da yaşayan 70 yaşındaki Muhammet Sivri...

Eyüpsultan’da 42 senedir berberlik yapan Muhammet Amca, İslambey’de açılan Kentsel Dönüşüm ofisine gittikten sonra evini kentsel dönüşüme sokmaya karar verdiğini belirterek şunları söyledi:

“Ev 70 senelik bir yapı, camı çerçevesi kırılmış, depreme dayanıksız, virane bir durumdaydı. Sürekli hırsızlar girmesin diye kontrol etmek zorunda kalıyordum. Ben başta satmak istedim ama bir arkadaşım burayı neden kentsel dönüşüme sokmuyorsun, Kentsel Dönüşüm Ofisi açıldı git bir görüş dedi. Oraya gidince çok iyi davrandılar, her şeyi en ince ayrıntısına kadar benimle paylaştılar. Hiçbir anlaşmazlık yaşamadım. Harika bir çalışma. Umarım en kısa zamanda evlerimize kavuşuruz. Başkanımız Deniz Köken’e de ayrıca teşekkür ediyorum sayesinde yeni ve sağlam konutlara sahip olacağız”

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız