Müminler Eyüpsultan'a Koştu

Konoravirüs salgını sebebiyle 16 Mart’ta ibadete kapatılan camilerde ilk Cuma namazı 74 günlük aradan sonra geçtiğimiz hafta 29 Mayıs tarihinde kılınmaya başlamıştı.

Kısıtlamaların kaldırılmasının ardından bu hafta ikinci kez Cuma namazı kılmak amacıyla müminler Eyüp Sultan Camii’ne koştular.

TEDBİRLER DEVAM EDİYOR

Eyüp Sultan Camii Meydanı ve iç avlusu Eyüpsultan Belediyesi temizlik ekipleri tarafından namaz öncesi temizlenerek dezenfekte edildi. Yine belediye ekipleri tarafından Eyüp Sultan Camii Meydanı ve avlusuna, sosyal mesafeye uygun olarak tek kullanımlık seccadeler yerleştirildi.

MEYDANA GİRİŞTE MASKE TAKMAK ZORUNLU

Meydana girişlerde 4 ayrı noktada Eyüpsultan Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından alınan tedbirler devam ediyor. Meydan girişlerine vatandaşlar için el dezenfektanları konuldu, maskesi olmayanlara maske verildi. Ayrıca zabıta memurları tarafından vatandaşların ateşleri ölçüldü.

AVLUSU VE AÇIK ALANI UYGUN CAMİLERDE CUMA NAMAZI KILINDI

İlçede ayrıca yeterli bahçesi, avlusu ve açık alanı bulunan camiler ile uygun alanlarda da Cuma namazı kılındı.

EYÜPSULTAN’DA 70 FARKLI NOKTADA CUMA NAMAZI KILINDI

Eyüpsultan genelinde Cuma namazına uygun camiler ve alanlar önceden tespit edilerek gerekli düzenlemeler yapıldı. Buna göre 64 cami ile Çırçır Mahallesi Asım Yıldız Parkı, Bir Nefes Parkı Sosyal Tesisleri, Silahtarağa Pazar Yeri – Otopark, Barış Manço Parkı, Öz Alibeyköy Spor Tesisleri’nde de Cuma namazı için saf tutuldu.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız