Nurullah Genç: Bu Dünya'ya Türkiye gerek

Eyüpsultan Belediyesi tarafından Ramazan ayına özel olarak düzenlenen Ramazan Sohbetleri programı, Türk şair, akademisyen Nurullah Genç’in konuk olduğu “Bu Dünya’ya Ne Gerek?” başlıklı sohbetiyle devam etti.

TÜRKİYE DÜNYANIN UMUT IŞIĞI ŞU ANDA”

Nurullah Genç, Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nde Teravih namazı sonrası gerçekleşen programda; sohbetinin başlığını ‘Bu Dünya’ya Ne Gerek?’ olarak seçtiğini, bu başlığın en çok konuşulması gereken zaman diliminden geçtiğimizi belirterek şunları söyledi: “Hafızası karışık olanlar var, kafası karışık olanlar var. Türkiye'yi yaşanmaz bir ülke gibi zannedip buradan gitmeyi düşünenlerin bile ayrılmak istemeyecekleri tek ülke olacak Türkiye. Türkiye dünyanın umut ışığı şu anda. Dünyaya umut verebilecek başka bir ülke yok. İşte bunun için üzerinde çok fazla oyun oynamaya çalışıyorlar.

TARİH İBRET ALINMAZSA TEKERRÜR EDER”

Tarih ibret alınmazsa tekerrür eder. O yüzden tarihten ibret almamız gerekiyor. Bu milletin başı dara düşerse, derde düşerse fırsat kollayanların hepsinin üzerimize hücum edeceğinden emin olabilirsiniz. Tarihe şöyle bir koridor açıp ‘Bu dünyaya ne gerek?’ sorusuna cevap aramamız lazım. Buradaki ‘Ne gerek?’ sözü lüzumsuz, bu dünyaya ihtiyaç yok anlamında değil, ‘bu dünyaya ne lazım?’ anlamında.

DIŞARI ÇIKTIĞINIZDA DÜNYAYA NEYİN GEREKTİĞİNİ DAHA İYİ ANLIYORSUNUZ”

Aslında 780 bin 576 kilometrekarelik bir ülkede değil belki bunun on katı kilometrekarelik bir toprak parçasında yaşadığınıza emin olabilirsiniz. Siz şu anda sadece Eyüpsultan’da değilsiniz Prizren’desiniz, Priştina’dasınız, Üsküp’tesiniz, Kosova’dasınız, Kalkandelen’desiniz, Bakü’desiniz, Özbekistan’dasınız, Bağdat’tasınız, Kudüs’tesiniz, Mescid-i Aksa’dasınız. Siz sadece Türkiye'de yaşamıyorsunuz. Türkiye sadece Türkiye değil. Bunu dışarı çıktığınızda daha iyi anlıyorsunuz. O zaman dünyaya neyin gerektiğini daha bir tasavvur etmeye başlıyorsunuz.”

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız