Eyüpsultan Belediyesi, Berat Karaahmetoğlu, Dede Korkut İmam Hatip Ortaokulu, Ergenlik, seminer

Eyüpsultan Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Psikoloji Birim Sorumlusu Klinik Psikolog Berat Karaahmetoğlu tarafından, Dede Korkut İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrencilere “Ergenlik” semineri verildi.

Seminerde öğrencilere, içinde bulundukları dönem itibarıyla kızlarda ve erkeklerde görülen gelişimsel özellikler, bu dönemde dikkat edilmesi gereken öz bakım becerileri anlatıldı.

Ayrıca ergenlik döneminin bireye fiziksel, duygusal ve sosyal etkileri hakkında bilgi verildi. Seminerde öğrenciler sorulara cevap vererek aktif katılım sağlandı.

ERGENLİK KİŞİYİ HAZIRLIKSIZ YAKALAR

Klinik Psikolog Berat Karaahmetoğlu, ergenlik dönemi hakkında öğrencilerin karşılaştığı sorunlara değinerek şunları söyledi:

“Ergenin, dönem içinde karşılaştığı sıkıntılarda hissettiği başlıca duygu yalnızlık ve buna eşlik eden yabancılaşma hissidir. Ansızın ortaya çıkan bedensel değişme, genellikle ergeni hazırlıksız yakalar. Ya da değişimler yaşıtlarından daha geç başlayabilir.

Bu nedenle bireysel farkların varlığını ve gelişmenin herkeste değişik düzeylerde olacağını bilmek, gencin kaygılarını azaltacak önemli bir faktördür.”

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız