Öğretmenlere “Akran Zorbalığı” anlatıldı

Eyüpsultan Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Eyüpsultan Aile Danışmanlık Eğitim Merkezi(ESADEM) Sorumlusu Klinik Psikolog Berat Karaahmetoğlu tarafından, Gümüşsuyu Ortaokulu öğretmenlerine “Akran Zorbalığı” hakkında seminer verildi.

Öğretmenlerin okullarda yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri olan akran zorbalığı ilkokul ve ortaokul boyutunda ele alındı. Akran zorbalığı nedir, akran zorbalığıyla nasıl başa çıkılır ve neler yapılması gerektiğiyle ilgili detaylı bilgilendirme yapıldı.

ÖĞRETMENLERİN YAŞADIĞI EN BÜYÜK SIKINTI:AKRAN ZORBALIĞI

Akran zorbalığının aile içerisinde yaşanan sorunlardan çıktığını ifade eden Klinik Psikolog Berat Karaahmetoğlu, çocuğa gösterilen ilgi ve alakanın ya da yaptırımların dengesinin iyi olması gerektiğini ifade ederek şunları aktardı:

“Çocuğun davranışlarına yönelik az kural veya sınır koyan aile yapısı, ebeveynler arasında çatışma ve uyumun olmaması akran zorbalığını tetikleyebiliyor. Eğitmenler de akran zorbalığını anlayabilmek için dilek kutuları oluşturabilirler. Bu sayede öğrenciler, isteklerini ve yaşadıkları zorlukları kolayca dile getirmiş olurlar. Alınan bilgilerle veri oluşturulup müdahale edilebilir.”

AKRAN ZORBALIĞI NEDİR?

Nansel (2001) tanımına göre “Akran Zorbalığı” kurbanın korkmasına, acı çekmesine kasten neden olan, taraflar arasında güçlerde dengesizliğin olduğu, güçlü çocuğun ondan daha az güçlü olana baskı yaptığı, kurban tarafından gelen kışkırtmanın olmadığı ve aynı çocuklar arasında tekrarlı olarak yapılan fiziksel, sözel ve psikolojik saldırganlıktır.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız