Okuma Atölyeleri başladı

Eyüpsultan Belediyesi, EYSAM'da (Eyüpsultan Araştırma Merkezi) Okuma Atölyeleri'ni başlattı.

Nitelikli okuyucu yetiştirmek, okuma kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak, okurun esere nüfuz etmesini hedefleyen atölyede eğitimler yedi ay sürecek.

Okuma atölyesinde, yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmeye, çaplı ve eleştirel düşünme tekniklerini kullanarak “iletişimsel” ve “işlevsel okur yazar” yetiştirmeye gönül verenlere rehberlik edecek bir yetişkin eğitimi alan katılımcılar kurs sonunda sertifika alabilecekler.

Okuma atölyesi Ünlü Yazar Zeki Bulduk tarafından Ahmet Hamdi Tanpınar'ın “Saatleri Ayarlama Enstitüsü” adlı eseriyle katılımcıların yoğun olduğu eğitimle başladı.

DERİN OKUMA SAĞLIYORUZ”

Ünlü Yazar Zeki Bulduk verdiği eğitimlerde okuyucularla birlikte kitapları tahlil etmenin ne kadar kıymetli olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

"Okuma atölyeleri bir eğitmen eşliğinde, okuyucunun paylaşımını, görmediğimiz noktaları birlikte görmeyi ve derin okumayı sağlıyor. Kıymetli bir eser vardır, bu eserin üzerinden biz kuş uçuşu geçeriz ancak grup okumalarında arkadaşlarımızla, kitaba tekrar geri dönüş sağlarız.Bir kitabı ne olarak görüyoruz? Yapı taşı olarak görebiliyor muyuz. Bunu yapı taşı yapmak için başka ustalara ihtiyaç vardır o yüzden ben iyi bir okuyucuyu kıymetli buluyorum. Okuma Atölyeleri’nin en güzel yanı ise; iyi bir yazardansa, iyi bir okuyucuyla kitapları tahlil etmek"

HUZUR BULDUĞUM YERDE EĞİTİM ALIYORUM”

Eyüpsultan Belediyesi'nin Okuma Atölyesi'ne katılan İremnur Karaca ise şöyle konuştu:

"Bir çok farklı yazar ve kitap tanıyacağım öncelikle. Buraya geldiğimde kendi yaşam alanımın dışına çıkmış oluyorum.Bir çok insanın katılması gereken bir atölye. Ben buraya Tuzla’dan geliyorum. Eyüpsultan’a geldiğimde hem huzur buluyorum hem de böyle bir mekanda eğitim alıyorum"

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız