“Okumak Güzeldir” Kitap Okuma Yarışmasının Kazananları Ödüllerini Aldı

Eyüpsultan Belediyesi tarafından kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, Türk Dili ve Edebiyatı'nın seçkin eserlerine ilgiyi artırmak amacıyla “Okumak Güzeldir” sloganıyla düzenlenen kitap okuma yarışmasının kazananları ödüllerini aldı.

Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nde düzenlenen törende, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, yarışmada 1. olan Huriye Nurefşan Yarımoğlu’na, 2. olan Osman Akgündüz’e ve 3.olan Mert Eroğlu’na ödüllerini takdim etti. Toplam 7608 kişinin başvuru yaptığı yarışmada ilk 20’ye girenlere ise saat hediye edildi.

Yarışmada 1. olan Huriye Nurefşan Yarımoğlu 4 kişilik 7 gece 8 gün Endülüs gezi turu, 2. olan Osman Akgündüz, 4 kişilik 4 gece 5 gün Kudüs gezi turu, 3. olan Mert Eroğlu ise, 4 kişilik 3 gece 4 gün Saraybosna gezi turu kazandı.

İNSANLARI KİTAPLARLA BULUŞTURMAK İSTEDİK”

Törende konuşmasına bütün katılımcılara teşekkür ederek başlayan Başkan Deniz Köken, şu açıklamaları yaptı: “Bu yarışmayla aslında okuyan, okudukça düşünen, düşündüklerini kelimelere, yazıya aktaran bir nesil olsun istedik. İnsanlar okudukça ve güzel kelimeleri hafızalarında yeşerttikçe daha güzel şeyler düşünmeye, daha güzel karşısındakiyle diyalog kurmaya başlayacaktır. Bizim ana sorunumuz az kelimeyle çok şey anlatmaya çalışıyoruz. Onun için de karşımızdakilere kendimizi anlatamıyoruz. O yüzden de sorunlar yaşıyoruz. Biz belediye olarak bu işe katkı sunmak istedik. Bu belediyelerin işi midir değil midir bilemem veya daha önce başka belediyeler yapmış mıdır bunu da bilmem. Biz insanlar bu etkileşimden faydalansın ve bu kitaplarla insanları buluşturalım, insanlar daha fazla okusunlar istedik. Sosyal medyada kısa kelimelerle mesajlaşma hastalığı bizi ilerde başka yerlere götürür, gelecekte başka pandemiler koparır. O yüzden biz bunlara şimdiden kısmen de olsa bir şeyler yapalım istedik ve böyle bir çalışma yaptık. Gelecek sene inşallah biraz daha kitap haznesini genişleterek daha farklı bir şeyler yapmaya çalışacağız.

İLK 20’YE GİREN ARKADAŞLARIMIZLA ÜRGÜP TURU YAPACAĞIZ”

Konuşmasında yarışmada dereceye giren ilk 20 kişiyle pandemi sonrası Ürgüp turu yapmak istediklerini de belirten Başkan Denzi Köken, sözlerine şöyle devam etti: “Biz sadece üç kişiyle bu işi tamamlamayalım dedik ve yarışmada ilk 20’ye giren kişilerle de görüşmek, tanışmak istedik. İlk 20’de dört Eyüpsultanlının yanısıra diğer farklı ilçelerden ve illerden de katılan kitapseverler var. Bu ilk yapılan yarışma bizim için bir araştırma, kendimizi geliştirme oldu. Sizlerden de gelen talepler doğrultusunda, eksikleri tamamlayıp daha farklı işler de yaparız inşallah.”

PANDEMİ DÖNEMİNDE KAPILARIMIZI HERKESE AÇIK TUTTUK”

Sözlerine “İyi işlerde ortak olalım, acele edelim, destek olalım, bu ülke ancak böyle kalkınır, ekonomide de sosyal yardımlaşmada da bu böyledir” diye devam eden Başkan Deniz Köken “Biz bu pandemi sürecinde 32 bin haneye ulaşabildik ama diğer kurumlarla beraber 50 bini geçmiştir. Bu pandemi sürecinde, Ramazan Ayı da içinde olmak kaydıyla biz aç kaldık açıkta kaldık dedirtmeyecektik, sloganımız buydu ve bunu başardığımızı düşünüyorum. Yavaş yavaş şimdi pandemiden çıktık, o ilk zamanlarda gelen talepler azalmaya başladı, vatandaş kendi işinde dönmeye başlayıp işine gitmeye başlayınca o talepler de azalmaya başladı. Demek ki bizim vatandaşımızın işi ve aşı olduğunda başka şey istemiyor, ama sıkıştığı zamanda isteyebiliyor. İsteyeceği bir kapı varsa işte o kapı bizim kapımız, biz kapılarımızı bu dönemde herkese açık tuttuk. Hayırseverlerin de hayırlarını vatandaşlara ulaştırarak, köprü oluşturduk. Hem sosyal alanda hem kültürde köprü oluşturacağız, hem de diğer çalışmalarda oluşturmaya gayret edeceğiz.”

EYÜPSULTAN’DA BİR KÜLTÜR YOLU OLUŞTURACAĞIZ”

Eyüpsultan’da Feshane Caddesi’nden başlayıp Eyüpsultan Meydan’a kadar uzanan bir kültür yolu oluşturduklarını belirten Başkan Deniz Köken, sözlerine şöyle devam etti: “Gençlerle ilgili önümüzdeki süreçte devam eden çalışmalarımız arasında iki tane havuzumuzun inşaatı devam ediyor. İki adet spor salonunu buluşturursak 2021 yılında bu şehirde salonlarda spor aktivitesi daha geniş kitlelere yayılacak. Ayrıca kütüphane konusu bizim için çok önemli. Bu gördüğünüz Feshane Caddesinde, eski belediyenin olduğu yerde ilk başta Şule Yüksel Şenler Müzesi yapılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla işlemlerine başlandı. Hemen onun karşısında bulunan Balçık Tekkesi ise Eyüpsultan Müzesi olacak. Zal Mahmut Paşa Külliyesi Sahaflar Çarşısı ve kültür merkezi olarak kullanılacak. Biraz ileride eski Kültür Müdürlüğü’nün olduğu yerde Oyuncak ve Çocuk müzesi yapılacak. Belediyenin ek hizmet binası olarak kullanılan sarı bina ise kütüphane olacak ve inşallah onu eylül ayında açacağız. Bu bölgedeki bütün gençlerin araştırma, okuma, kütüphaneyle ilgili vakit geçireceği alanların tamamını bu bölgeye alacağız. Biraz ilerdeki eski karakol binasını da Eyüpsultan Tanıtım Ofisi olarak hayata geçireceğiz. Bu yol kültür yolu olacak.”

YARIŞMANIN BİRİNCİSİ HURİYE NUREFŞAN YARIMOĞLU:

KİTAP OKUMA YARIŞMALARI KAYBEDENİN OLMADIĞI YARIŞMALARDIR”

Yarışmada 1. olarak 4 kişilik 7 gece 8 gün Endülüs gezi turu kazanan Huriye Nurefşan Yarımoğlu, yaptığı konuşmada “kitap okuma yarışmaları kaybedenin olmadığı yarışmalardır” diyerek şunları söyledi “Yarışmadan bir ay kala bir lise arkadaşımın vasıtasıyla haberim oldu. Kitapları temin etmek bir hafta sürdü, yani kitapları okumak için çok kısa bir sürem vardı. Kitap okuma yarışmaları hiç kaybedenin olmadığı yarışmalar diye düşünüyorum çünkü Beş Şehir’i okumuş, Ahmet Hamdi Tanpınar‘ın edebi dehasını tatmış olan bir insan hiçbir şey kaybetmemiştir. Aynı şekilde Memleket Hikayeleri de öyle. İçinde yaşadığımız bu ülkenin topraklarından çıkan insanları tanımak da hiçbir şey kaybettirmez insana. Dolayısıyla bu ödülleri aldığımız için biz biraz daha şanslıyız ama diğer arkadaşlar da kaybetmediler. Bu pandemi döneminde evde kalmışken benim için gerçekten güzel bir motivasyon oldu. Gezebileceğim, seyahat edebileceğim yerlerin hayallerini kurmak, üstelik de ailemle bunu yapabileceğimi düşünmek çok değerliydi. Böyle bir şeye vesile olduğunuz için ve kitapları seçen ekibe de ayrıca teşekkür ediyorum. Kitaplar gerçekten güzel seçilmişti ve insanı okumaya teşvik ediyor.”

Yarışmada ilk 20’ye girenlerin ödülleri Eyüpsultan Belediyesi Yazı Akademisi yazarları Hüseyin Akın, İsmail Kılıçarslan, Raşit Ulaş, Ahmet Anapalı, Özcan Ünlü ve Şakir Kurtulmuş tarafından verildi. Ödül töreni sonrası ise Eyüpsultan Belediye Başkanı, dereceye giren kitapseverlerle hatıra fotoğrafı çektirip, kendilerini tebrik etti.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız