Okumak Güzeldir yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Eyüpsultan Belediyesi tarafından kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, Türk Dili ve Edebiyatı'nın seçkin eserlerine ilgiyi artırmak amacıyla bu yıl 4.'sünü düzenlenen "Okumak Güzeldir" Kitap Okuma Yarışması’nın kazananları ödüllerini aldı.

Toplam 17 bin 668 kişinin katıldığı yarışmada dereceye girenlerin ödülleri boğazda düzenlenen tekne gezisinde verildi.

Yarışmada 42 doğru cevapla birinci olan Nuri Şafak Alacalı, 41 doğru cevapla ikinci olan Asiye Şefika Sümeyye Kapusuz ve yine 41 doğru cevapla üçüncü olan Osman Akgündüz’e ödüllerini Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken takdim etti.

Başkan Deniz Köken ödül töreninde, yarışmaya katılanları tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

EYÜPSULTAN BİRİNCİSİ ASİYE ŞEFİKA SÜMEYYE KAPUSUZ OLDU

Yarışmada Eyüpsultan birincisine de 15 bin TL hediye edileceği açıklanmıştı. Eyüpsultan'ın birincisi, 41 doğruyla genel sıralamada 2. olan Asiye Şefika Sümeyye Kapusuz oldu. Böylelikle Asiye Şefika Sümeyye Kapusuz Türkiye genelinde ikinci olduğu için 20 bin TL ödül kazanmış oldu.

ÖDÜLLERİN LİSTESİ

Birinci 25 bin, ikinci 20 bin TL, üçüncü 15 bin TL, Eyüpsultanlılar arasında 1. olan kitapsever 15 bin TL, dereceye giren ilk 20 çift kişilik Kapadokya Turu, dereceye giren ilk 100 Eyüpsultanlı yarışmacı çift kişilik boğaz turu, dereceye giren ilk 150 kitapsever ise 200 TL değerinde kitap çeki kazandı.

BEŞ SEÇKİN ESER OKUNDU

Yarışmaya katılmak isteyen vatandaşlar Türk Edebiyat dünyasının önemli eserleri arasında yer alan Şule Yüksel Şenler'in Huzur Sokağı, Bahaeddin Özkişi'nin Köse Kadı, Abdülhak Şinasi Hisar'ın Fahim Bey ve Biz, Kemal Tahir'in Kurt Kanunu ve Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna isimli 5 kitabı kendileri temin ederek okudu.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız