3.Okumak Güzeldir Kitap Okuma Yarışması'na 26 bin kişi katıldı

Eyüpsultan Belediyesi’nin bu yıl 3.’sünü düzenlediği Okumak Güzeldir Kitap Okuma Yarışması, 28 Mayıs Cumartesi günü yoğun bir katılımla online olarak gerçekleştirildi.

Bu yıl İstiklal Harbi Zaferi’nin 100. yılına özel olarak gerçekleştirilen, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek amacıyla düzenlenen yarışmaya 26 bin kişi kayıt oldu.

Katılımların ücretsiz olduğu, yaş sınırlamasının bulunmadığı yarışma belediyenin internet sitesi üzerinden düzenlendi.

Katılımcılara Türk Edebiyat dünyasının önemli eserleri arasında yer alan Mithat Cemal Kuntay’ın “Üç İstanbul”, Falih Rıfkı Atay'ın “Zeytin Dağı”, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın “Sahnenin Dışındakiler”, Kemal Tahir'in “Yorgun Savaşçı”, Tarık Buğra’nın “Firavun İmanı” isimli 5 kitaptan toplam 50 soru soruldu.

Kaybedeni olmayan yarışmada birinciye 7 bin 500 TL ve dizüstü bilgisayar, ikinciye 5 bin TL ve tablet, üçüncüye 3 bin TL ve tablet, yarışmaya başvuran Eyüpsultanlılar arasında 1.’ye fotoğraf makinası, dereceye giren ilk 25’e 1.000 TL kitap hediye çeki, dereceye giren ilk 100 Eyüpsultanlı yarışmacıya 2 kişilik boğaz turu, dereceye giren ilk 150 kişiye ise Müze kartı hediye edilecek.

Sınav sonuçları 8 Haziran 2022 Çarşamba günü, belediyenin internet sitesinden duyurulacak.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız