Ömer Tuğrul İnançer: Merhametin olmadığı hiçbir yer yoktur

Eyüpsultan Belediyesi, On bir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif için düzenlediği programları, sosyal medya üzerinden vatandaşlarla buluşturuyor.

Bu yayınlardan biri de “Eyüpsultan’da Ramazan Sohbetleri”.

Moderatörlüğünü Recep Demirkaynak’ın yaptığı program Ramazan ayı boyunca salı, perşembe ve cumartesi günleri sürpriz konukların katılımıyla saat 21.30’da evlerinize misafir oluyor.

Birbirinden değerli konu ve konuklarla Ramazan’ın manevi iklimini evlere taşıyan programın 15 Nisan Perşembe günkü konuğu, avukat ve mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer oldu.

“MERHAMETİN EN ÖNEMLİ GÖSTERGESİ AFTIR”

Merhametin konuşulduğu programda İnançer, merhametin göstergesinin en önemli göstergesinin af olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Merhametin olmadığı hiçbir yer yoktur. Zaten günde sayısız defa dilimizle söylediğimiz ama manasına pek intikal edemediğimiz Bismillahirrahmanirrahim, ikisi de merhamet kökünden rahim ve rahman. Sevgi içinde merhameti de barındırır. Merhametin tam cisimlenip ortaya çıktığı, tezahür ettiği, zahir olduğu, açıklandığı hal aftır. Merhametin en önemli göstergesi aftır. Merhamet sahibi olalım ki merhamete layık olmasak da merhamet nimetine nail olalım. Mademki yeryüzünde Allah’ın halifesi olarak yaratılmışız her kulun vazifesi Allah'ın ahlakıyla ahlaklanmaktır. Allah’ın en öne çıkardığı esması rahman ve rahim ki hem Fatiha-i Şerife de hem besmele de bunu kullanmış. Bizde kendi miktarımızca merhamet sahibi olalım ki cenabı hakkın o önem verdiğini gayet aşikar belli ettiği merhamet sahibi olmayı bizde kendi miktarınca giyinelim”

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız