Personele “Sıfır Atık” eğitimi

Eyüpsultan Belediyesi personeline yönelik, doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları, atık yönetimi gibi konularda farkındalık oluşturmak amacıyla “Sıfır Atık” eğitimi verdi.

Eyüpsultan Belediyesi Meclis Salonu’nda verilen eğitimde sıfır atık nedir? Atık nedir? Geri dönüşüm nedir? Geri dönüştürülebilinen atıklar nelerdir? Geri dönüşümün ekonomiye katkısı nedir? gibi konularda bilgilendirme yapıldı.

Eğitimde ayrıca atıkların geri dönüştürülebilinmesi için bireysel olarak bizim neler yapmamız gerektiği, nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda da bilgiler verildi.

Geri Kazanım-Dönüşüm Faaliyetlerinin de anlatıldığı toplantıda, İstanbul’da Avrupa yakasının en büyük geri dönüşüm tesisi olan Eyüpsultan Belediyesi Geri Dönüşüm Tesisi de tanıtıldı.