Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu: Ramazan'ın son günleri itikaf günleridir

Eyüpsultan Belediyesi’nin Ramazan-ı Şerif’e özel olarak düzenlediği programlar devam ediyor.

Ramazan programları kapsamında, Alibeyköy Osmanlı Park Ramazan Çadırı’nda, ilahiyatçı – Yazar Prof. Dr Nihat Hatipoğlu’nun konuk olduğu bir söyleşi düzenlendi.

PEYGAMBERİMİZ (S.A.V.) RAMAZAN'IN SON 10 GÜNÜ İTİKAFA GİRERDİ”

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in katılımıyla gerçekleşen söyleşide Prof. Dr. Hatipoğlu dinleyicilere Ramazan’ın son 10 gününün itikaf günleri olduğunu belirterek şunları anlattı: “İtikaf kişinin Allah’a adamasıdır. Bu Peygamber efendimizin (S.A.V.) yaptığı bir sünnettir bu. Peygamber efendimizin (S.A.V.) Ramazan’ın son 10 günü boyunca evinde kalmaz, mescidde kalırdı. Kur’an okurdu, namaz kılardı, ibadet yapardı. Hanımlar da evde itikaf yapacaklar. Biz de bu son 10 günde bol bol nefsimizle mücadele edelim, kendimizle hesaplaşalım, günahlarımızı, sevaplarımızı muhasebe edelim. Küs kaldıklarımız varsa helallik dileyelim, evlatlarımıza karşı biraz daha iyi davranalım.

HZ. ÖMER'İN MEŞHUR BİR SÖZÜ VAR ‘DUA EDEBİLİYORSAN KABUL OLMUŞTUR’

Hz. Ömer'in meşhur bir sözü var ‘Dua edebiliyorsan kabul olmuştur.’ Çünkü Allah sevmediği kuluna dua ettirmez. Ama bazen kabulünü erteliyor. Bunda da sizler için hayır vardır. Onun için ‘Bir şeyi şer zannedersin hayırdır, hayır zannedersin şerdir.’ deniyor.

BOL BOL İHLAS SURESİ OKUYALIM”

Peki ne yapacağız, dua edip Allah'a sığınacağız. Bol bol İhlas suresi okuyalım. Hz. Ali efendimiz mezarlığa girerken 11 İhlas suresi okur öyle girerdi. Hiçbir zirki ve ibadeti boş görmeyin. Şunu demeyin ‘Ben zikir ettim hemen karşılığını alayım’. Ak sakallı bir hacı amca gelsin desin ki cennete gireceksin. Yok öyle bir şey. Gelmez demiyorum ama bekleme. Allah'ı bekle. Allah sana dedi ki ‘Ben seni seviyorum’. Allah'ı zikrederken kalbin çarpıyorsa, seviniyorsan, Hz. Muhammed’in adı her anıldığında kendi kendine toparlanıyorsan güzel bir şey. Allah ile kalbi irtibatın olacak.

RAMAZAN AYI SADECE ORUÇ AYI DEĞİL”

Ramazan’ı çocuklarımıza sevdirelim. Ramazan ayı sadece oruç ayı değil. Fakir doyurmak, mazlumun yanında olmak, insanlara sevgi beslemek, iyilik duygusunu aşılamak lazım.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız