ESADEM birimimiz okullarda seminerler düzenliyor

Eyüpsultan Belediyesi bünyesinde hizmet veren Eyüpsultan Aile Danışmanlık ve Eğitim Merkezi (ESADEM), Eyüpsultan’da ikamet eden çocuk yetişkin tüm vatandaşlara psikolojik destek ve eğitim hizmetleri sunmak adına birçok önemli çalışma gerçekleştirmeye devam ediyor.

ESADEM PSİKOLOGLARI; OKUL FOBİSİ, AKRAN ZORBALIĞI, SINAV KAYGISI KONULARINDA SEMİNERLER VERİYOR

Bu anlamda ESADEM, Mercek Projesi kapsamında Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında ESADEM psikologları ile okullarda seminer programları düzenliyor. Proje dahilinde 2022 – 2023 eğitim öğretim yılı ile birlikte minimum 11 okul olmak üzere ilkokul velilerine “Okul Fobisi”, 5. ve 6. sınıf öğrenci ve velilerine “Akran Zorbalığı”, 7. ve 8. sınıf öğrenci ve velilerine ise “Sınav Kaygısı” seminerlerinin verilmesi planlanıyor. Düzenlenecek seminerle toplamda 6 bin öğrenci ve 2 bin 500 veliye ulaşılması hedefleniyor.

ASIMIN NESLİ İMAM HATİP ORTAOKULU’NDA AKRAN ZORBALIĞI SEMİNERİ

Öğrenci ve velilerin öğrenim hayatında yaşayacağı engeller ve bununla bağlantılı olarak sosyal çevrelerinde ve aile hayatında karşılarına çıkabilecek zorlukları önce tanıyabilir olmalarını, farkında olmalarını ve bu zorluklara yönelik başa çıkma becerilerini kazanmayı amaçlayan Mercek Projesi kapsamında ilk seminer Asımın Nesli İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in de katıldığı seminerde öğrenci ve velilere ESADEM psikologları tarafından “Akran Zorbalığı” konusunda seminer verildi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız