Ramazan Coşkusu, Canlı Yayınlarla Evlere Taşınıyor

Eyüpsultan Belediyesi, bu yıl “Evde Kal” çağrısına uyarak evinde kalan vatandaşlar için Ramazan Ayı’nın coşkusunu evlere taşıyor.

Eyüpsultan Belediyesi, On bir Ayın Sultanı Ramazan’ın ruhuna uygun birbirinden güzel programları sosyal medya üzerinden vatandaşlarla buluşturuyor.

Enes Yıldırım’ın sunumuyla hafta içi her gün 18.00’da başlayıp iftar saatine kadar devam eden “Eyüpsultan’da Ramazan” programıyla Ramazan’ın huzuru ve neşesi evlere taşınıyor.

Ramazan'ın 4. günü (27 Nisan Pazartesi) saat 18:00'da sosyal medyadan canlı olarak yayınlanan programda, Enes Yıldırım’ın konuğu, duruşu, sesi ve yorumuyla Türkiye'de ilahi ve tasavvuf musikisinin tanınan ve sevilen ismi Akademisyen Mustafa Demirci oldu.

VAKİT DEDİĞİMİZ ŞEY ANLARIN TOPLAMIDIR”

Mustafa Demirci, programda yaptığı konuşmada salgın nedeniyle evlere kapandığımız bu günlerde zamanı nasıl değerlendirmemiz gerektiği üzerinde durdu ve şunları söyledi:

“Zaman planlaması konusunda zorlanıyoruz. Sözleştiğimiz vakitlerde zorlanıyoruz. Efendimiz sözleştiği saatlere dikkat ederdi. Hatta bir rivayette 3 gün beklediği söylenir. Alimlerden bir kısmı bunu kul hakkı olarak görüyor. Vaktimizi güzel ayarlarsak bunlara da dikkat etmiş oluruz.

Vakit dediğimiz şey anların toplamıdır. Anları ne kadar kaliteli değerlendirirsek vakti o kadar iyi değerlendirmiş oluruz.

KULLUK BAŞLI BAŞINA BİR DİSİPLİNDİR”

İnsanın rotasını bu günlerde tekrar kendisine çevirmesi gerektiğini söyleyen Mustafa Demirci, aynı zamanda iç muhasebe yapmamız gerektiğini ifade ederek şöyle devam etti:

“Başı boşluğumuzu her zaman kontrol edemiyoruz. İbadetler bunu dengelemek içindir. İnsan Ramazan ayında rotasını yeniden kendine döndürmeli.

Kuran’ı daha iyi okumalı, anlamına daha iyi bakarak tefekkür etmeliyiz. Muhasebe, atacağın adımı önceden test etmektir. Bir yanlış adımın bizi nasıl felakete yönlendireceğini hesap etmeliyiz. Manevi anlamda muhasebe yaparken geçmişten ziyade önümüzde atacağımız adımların hesabını yapmalıyız. Her zaman Ramazan gibi olmalıyız. Kulluk bir mevsim değildir. “

Ayrıca Mustafa Demirci, bu sıkıntılı günlerde sevilen insanları izleyiciyle canlı yayınlarla buluşturan Eyüpsultan Belediyesine teşekkür etti.

Programda, Tarihçi – Yazar Süleyman Faruk Göncüoğlu, Eyüpsultan Türbesi’nin sırları ve bilinmeyenleri hakkında bilgiler paylaştı.

Mehmet Dilbaz ise Eyyûb el-Ensarî'nin hayatından kesitler anlattı.

Programda ayrıca Metin Çakar’ın Kuran-ı Kerim Tilaveti, Hacivat – Karagöz gösterisi ve Cengiz Gökdemir’in sesinden tasavvuf müziğinin en güzel eserleri ve ilahileri izleyiciyle buluştu.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız