Ramazan Sohbetleri'nin konuğu Hacı Ali Konuk oldu

Eyüpsultan Belediyesi, On bir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif için düzenlediği birbirinden güzel programları, sosyal medya üzerinden vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor.

Moderatörlüğünü Recep Demirkaynak’ın yaptığı “Eyüpsultan’da Ramazan Sohbetleri” nde salı, perşembe ve cumartesi günleri Zal Mahmut Paşa Külliyesinden sürpriz konukların katılımıyla saat 22.00’de evlerinize misafir oluyor.

Birbirinden değerli konu ve konuklarla Ramazan’ın manevi iklimini evlere taşıyan programın 6 Mayıs Perşembe günkü konuğu ise Hacı Ali Konuk Nam-ı diğer Bekçi Bekir oldu.

HACI ALİ KONUK: BİZİM İMAMIMIZ KUR'AN

Programda Ramazanın bereketi ve insan üzerinde bıraktığı atmosfere değinen Hacı Ali Konuk, sözlerine şöyle devam etti:

“Kainat o kadar güzel yaratılmış sıfatları o kadar güzel tecelli ediyor ki her tarafta Cenabı Hakk'ın rububiyetini görüyoruz. işte bütün bunları topladığımız zaman yolculuğunun devamı gibi görüyoruz. Doğduk büyüyoruz yolculuk başlıyor devam ediyoruz yaşlanıyoruz ve yolculuk yine devam ediyor. Cesedi bırakıp ruhtan yolculuk nereye gidecek bu yolculuk rabbiniz size selamını gönderiyor. Kimin selamı geliyor onunla muhabbet etmek ne kadar güzel. Bizim imamımız Kur'an, Kur'an bize her şeyi gösteriyor. Muhammed'i olmak gerekir yani Hz Muhammed Aleyhisselam onun yüzünden tebessüm eksik olmazdı ya işte onun için de Müslüman nasıl olmalı efendimize bakarak görürüz.”

Ramazan ayının kendine has maneviyatının olduğuna değinen Hacı Ali Konuk, Ramazan ayının kendi neşesiyle geldiğini belirterek sözlerine şu dizilerle son verdi:

Şimdi binlerce çiçek vardır ama gül başkadır,
onlarca insan vardır dost başkadır,
binlerce ay vardır ama Ramazan başka bir aydır.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız