Ramazanın Huzuru ve Neşesi Canlı Yayınlarla Evlere Taşınıyor

Eyüpsultan Belediyesi, On bir Ayın Sultanı Ramazan’ın ruhuna uygun birbirinden güzel programları sosyal medya üzerinden vatandaşlarla buluşturuyor.

Enes Yıldırım’ın sunumuyla hafta içi her gün 18.00’de başlayıp iftar saatine kadar devam eden “Eyüpsultan’da Ramazan” programıyla Ramazan’ın huzuru ve neşesi evlere taşınıyor.

Ramazan'ın 18. günü (11 Mayıs Pazartesi) saat 18:00'de sosyal medyadan canlı olarak yayınlanan programda, Enes Yıldırım’ın konuğu, Tasavvuf müziğinin sevilen isimlerinden ve TV programcısı Emre Ermiş oldu.

Programa “ İstanbul denilince akla gelen en güzel yerlerden bir tanesi tabii ki Ebu Eyyüb el- Ensari’nin ebedi istirahatgahı olan, adını da verdiği Eyüpsultan ilçesidir” diyerek başlayan Ermiş, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüsle birlikte Avrupa’nın Müslümanlara olan bakış açısının değiştiğini belirterek şu açıklamaları yaptı:

DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİ İMANA GELDİ”

“Çok değil geçen sene veya ondan önceki sene Ramazanlarda topluca iftar yapmak çok keyifli olurdu. Ne kadar güzel bir nimete sahip olduğumuzun farkına şimdi varıyoruz. Şimdi de aslında güzel nimetlerin sahibiyiz, inşallah kaybettikten sonra bunun farkına varmayız. Pandemiden sonra dünyanın birçok ülkesi tabiri caizse imana geldi. Avrupa’dan ezan okutmanın aslında kimseye zarar vermediğini, çok da güzel ve hoş olduğunu, Müslümanlarla dua etmenin kimseyi öldürmediğini, Müslümanların aslında terörist olmadığının farkına vardılar. Bu virüsü birileri laboratuvar ortamında geliştirmiş olabilir veya gerçekten hayvandan bulaşmış olabilir ya da birilerinin komplo senaryosunu birileri hayata geçirmiş olabilir. Ama değişmeyen tek şey Cenabı Mevla istemeseydi bu virüs dünyaya bulaşmazdı. Dolayısıyla onun takdiri böyle ise, düşünmek lazım, işe hayır tarafından bakmak lazım. Hali hazırda canlar hala ölüyor; Yemen’de yine birçok çocuk vefat etti, Müslüman Müslümanı öldürüyor, keza Suriye yıllardır aynı, Arakan da öyle; günahsız çocuklar öldü ve dünya tüm bu olanları ne gördü ne duydu ne de anladı. İşine gelmedi arkasını döndü kaçtı ve gitti. Şimdi çocuklar yaşıyor ama buna göz yuman biz büyükler ölüyoruz. Bu bir iman meselesi…

VİRÜSTEN SONRA BİRÇOK ŞEYİN KIYMETİNİ ANLADIK”

Pandemiden sonra insanların birçok şeyin kıymetini de anladığına değinen Emre Ermiş, sözlerine şöyle devam etti: “Pandemiden sonra insanların şöyle bir düşünmesi lazım, herkes bir şekilde evine kapandı anne babalar evlatlarıyla vakit geçiremiyordu buna vesile oldu, elimizdeki nimetlerin farkına vardık. Ekmeği bile alamayınca, evde yapınca ne kadar zahmetli ve kıymetli olduğunun farkına vardık. Keza yeteneklerimizin farkına vardık. Yani insanlar dolu dolu yaşamaya başladılar. İlk gün herkes televizyonlara yüklendi fakat şimdi çok fazla televizyon izlenmiyor.

Tarihçi – Yazar Süleyman Faruk Göncüoğlu’nun Kaşgari Dergahı’nın sırları ve bilinmeyenleri hakkında bilgiler paylaştığı programda, Mehmet Dilbaz ise Eyyûb el-Ensarî'nin hayatından kesitler anlatıp, o dönemde yaşanan olaylarla ilgili bilgiler verdi.

Programda ayrıca Selahattin Görür’den Kuran-ı Kerim Tilaveti, Hacivat – Karagöz gösterisi, Cengiz Gökdemir, Ali Metin Özdemir ve Murat Yazıcıoğlu’ndan tasavvuf müziğinin en güzel eserleri ve ilahileri yer aldı.

Ramazan Mutfağı köşesinde ise Şef Doğa Çitçi, geleneksel Türk ve Osmanlı mutfağının sevilen lezzetlerinden örnekler sundu.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız