Reisül Kurra Hafız Ahmet Arslanlar Eyüpsultan'da yad edildi

Eyüpsultan Belediyesi, Eyüpsultan Müftülüğü ile ortaklaşa “Reisülkurra Hafız Ahmet Arslanlar’ı Yad” programı düzenledi.

1911 yılında İstanbul'da dünyaya gelen ve geçtiğimiz yıl 111 yaşında vefat eden, İstanbul Eyüp Sultan Camii emekli imamlarından Reisül Kurra Hafız Ahmet Arslanlar’ı anma için düzenlenen program Eyüpsultan Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Programa Reisül Kurra Hafız Arslanlar’ın ailesi ve sevenleri katıldı.

Program Eyüpsultan Camii İmam Hatibi Hafız Erhan Mete’nin Kur’an tilavetiyle başladı.

Ardından, Eyüpsultan İlçe Müftüsü Basri Bektaş ve Eyüpsultan Belediyesi Kültür İşleri Müdürü İrfan Çalışan birer konuşma yaptı.

Yapılan konuşmalar sonrasında ise panele geçildi.

Mehmet Elmas moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Reisül Kurra Hafız Mustafa Demirkan ‘Kur’an-ı Kerim’le geçen bir ömür’, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushaflar İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin ‘Reisül Kurra Kurumu ve kurra hafızlık’, Eyüpsultan Camii Emekli Müezzini Sefer Elmas ise ‘Reisü'l Kurra Hafız Ahmet Arslanlar’ın dostluğu ve vefası’ konularını salonda bulunanlara aktardılar.

Panelde ayrıca Reisül Kurra Hafız Ahmet Arslanlar’ın kendi sesinden kayıtlar ve dualar dinletildi.

Panel sonunda ise moderatör Mehmet Elmas ile konuşmacılar Şeyhül Kurra Hafız Mustafa Demirkan, Hafız Osman Şahin ve Sefer Elmas’a plaket verildi.