Resim yarışmasının kazananları bisikletlerine kavuştu

Eyüpsultan Belediyesi'nin Dünya Çevre Haftası kapsamında, ilçede ikamet eden 2011 – 2015 doğumlu, 6-10 yaş arasındaki çocuklara yönelik düzenlediği ‘Covid-19’un Çevreye Etkileri’ konulu resim yarışmasının kazananları ödüllerini aldı.

Yarışmada ilk üçe giren Ragıp Kutmangil İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Rana Ofluoğlu, Serdar Aksun İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Elif Ceran ile Eyüpsultan Mimar Sinan İlkokulu 1. sınıf öğrencisi Melike İpek Düzyol’a ödüllerini Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken verdi.

“ÇOCUKLAR COVİD ÖNCESİ VE SONRASI DÜNYAYI ÇOK İYİ TANIMLAMIŞLAR”

Çocukları başarılarından dolayı tebrik eden Başkan Deniz Köken, “Düzenlemiş olduğumuz bu yarışma çocuktan al haberi atasözünün en güzel örneğiydi. Yarışmaya 50 çocuğumuz katılmışlar, jüri üyelerimiz içlerinden üç tanesini bir kategorilendirme yapmadan seçti. Ellerine sağlık diyorum. Çocuklar kendi gözlerinden covid öncesi ve sonrası dünyayı çok iyi tanımlamışlar. Çevre duyarlılığı eğitiminin çocuklara bu yaşta verilmesi gerek. Geçmişte yapılan hataları da çocuklarla paylaşmamız lazım. Neyi ihmal edersek sonrasında hangi doğa olayıyla karşılaşacağımızı bilmiyoruz, bunların hepsi covidle beraber önümüze çıktı. Çocuklarla beraber çevremize karşı daha duyarlı ve bilinçli bir toplumun olacağına inanıyorum” dedi.

BİSİKLET ÖDÜLLERİNİ ALAN ELİF VE RANA ÇOK MUTLU OLDULAR

Yarışmada derece girdiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Serdar Aksun İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Elif Ceran, “Başkanımıza böyle bir resim yarışması düzenlediği için teşekkür ediyorum. Aileme de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Duygularını çok mutlu ve heyacanlıyım” diye ifade eden Ragıp Kutmangil İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Rana Ofluoğlu, “herkesin dikkatli olmasını, çöplerin geri dönüşüme atılmasını ve çevreyi temiz tutmalarını isterim” açıklamasını yaptı.

Makamında çocuklarla yaptıkları resimler üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştiren Başkan Deniz Köken, bisikletleri verdikten sonra çocuklar ve aileleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Deniz Köken, yarışmada jüri üyeliği yapan Mustafa Kemal İlkokulu Öğretmeni Gülsüm Tiryaki Bayram’a da katkılarından dolayı teşekkür ederek Eyüpsultan minyatür çalışması hediye etti.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız