Sağlıklı Yaşam Karavanı yolculuğunu tamamladı

Eyüpsultan Belediyesi'nin okullarda ve mahallelerde uzman diyetisler eşliğinde, sağlıklı yaşam taramaları gerçekleştirdiği “Sağlıklı Yaşam Karavanı” yolculuğunu tamamladı.

Obeziteyi önleme, sağlıklı yaşam ve doğru beslenme konularında öğrencileri bilgilendirmek, sağlık taramaları gerçekleştirmek amacıyla 2019 yılında Tantavi İlkokulu’nda yolculuğuna başlayan Sağlıklı Yaşam Karavanı yine Tantavi İlkokulu’da öğrencilerin sağlık taramalarının yapılmasıyla yolculuğunu tamamlamış oldu.

Tüm bu süreçte uzman diyetisyenler eşliğinde gerçekleştirilen sağlık kontrollerinde öğrencilerin boy, kilo, şeker ve tansiyon ölçümleri yapıldı. Kilo fazlası olan ve risk grubuna giren öğrencilere randevu verilerek Eyüpsultan Belediyesi Sağlık Birimi içerisindeki Beslenme ve Diyet Polikliniği’ne yönlendirildi. Diyet bölümüne gönderilen kişiler için ise özel diyet listeleri hazırlanarak tedavileri gerçekleştirildi.

Ayrıca sağlıklı beslenme bilinci kazandırma amacıyla ilçede bulunan 12. sınıf öğrencilerine yönelik obezite ve sınav dönemi beslenmesi konularında seminerler düzenlendi.

Projenin hayata geçtiği günden bu güne 3 bin 496 kişiye Diyetisyen Polikliniği hizmeti verilirken 36 okulda 11 bin 345 öğrenciye ise seminer ve tartı hizmeti verildi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız