Eyüpsultan Belediyesi Eyüpsultan Araştırma Merkezi, EYSAM

Eyüpsultan Belediyesi Eyüpsultan Araştırma Merkezi (EYSAM) bünyesinde oluşturulan Şehir ve Medeniyet Okulu seminerleri üçüncü yılında da devam ediyor.

Lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katılımıyla her ay düzenlenen seminerlere konuşmacı olarak alanında uzman akademisyenler konuk oluyor.

Akademisyenler, şehir ve medeniyet üzerine yaptıkları konuşmalarda; şehir estetiği, şehir yönetimi, şehir kültürü ve kentsel yönetim gibi konularda bilgiler aktarıyor.

Şehir ve Medeniyet Okulu’nun bu ay Eyüpsultan Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen seminerlerinin konuğu Dr. Yunus Uğur oldu.

Dr. Yunus Uğur, öğrencilere “Osmanlı Şehirleri” konulu bir seminer verdi.

Seminerde Uğur, ‘Erken modern dönemde dünyadaki şehirler’, ‘Osmanlı şehirlerinin dünyadaki konumu’, ‘Osmanlının fetih politikası, fetih süreçleri ve şehirleşmeye etkisi’ ile ‘Osmanlının şenlendirme, şehircilik ilkeleri, amaçları ve mekanizmaları’ konularını anlattı.

Seminer sonunda ise Eyüpsultan Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü İrfan Çalışan, Dr. Yunus Uğur’a teşekkür ederek, üzerinde Eyüp Sultan Camii’nin tasvir edildiği bir tablo takdim etti.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız