Eyüpsultan Belediyesi, Eyüpsultan Camii Meydanı, Sohbet Meclisi, Aslan Özgüzelay

Eyüpsultan Belediyesi'nin Eyüpsultan Camii Meydanı’nda düzenlediği ‘Sohbet Meclisi’ programı devam ediyor.

Her gün birbirinden değerli konukların ağırlandığı ‘Sohbet Meclisi’ne, Topçular Hicret Camii İmam Hatibi Aslan Özgüzelay konuşmacı olarak katıldı.

Eyüpsultan Camii Meydanında gerçekleştirilen programda Aslan Özgüzelay Ramazan Ayı'nda Allah'a yönelmenin öneminden bahsetti.

"Ramazan-ı Şerif Ayı gayret ayıdır" diyen Özgüzelay, şunları söyledi:

"Ramazan-ı Şerif ayında on günde biz neler kazandık kimleri mutlu edebildik. Garibanı mı memnun ettik zengini mi? Oruca zarar getirecek hal ve hareketlerden uzak durabildik mi? Evet bu sorularla kendi hesabımızı yapabiliriz. Namazını dosdoğru kıl. Namazı kalıp olarak mı kalp olarak mı kılıyoruz bunu kendimize sorarak tedbirimizi alabiliriz."

Eyüpsultan İlçe imam hatiplerinden olan Aslan Özgüzelay’ın konuşmasını Eyüpsultan’a ibadet etmeye gelen çok sayıda vatandaş da ilgiyle takip etti.