Sohbet Meclisleri, Durdu Duman, Eyüpsultan Belediyesi

Eyüpsultan Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün, Ramazan-ı Şerif’i vatandaşlara dolu dolu yaşatmak ve manevi atmosferi yansıtmak amacıyla düzenlediği programlar ilgi odağı oluyor.

Sohbet Meclisleri, Eyüpsultan Meydanı’nda ikindi namazı sonrası vatandaşları her gün farklı konu ve konuklarla buluşturuyor.

Birbirinden güzel ve Ramazan’a özgü konuların anlatıldığı Sohbet Meclisi’nin bu günkü konuğu Kasım Çavuş Camii İmamı Durdu Duman oldu.

Kasım Çavuş Camii İmamı Duman, salavat ve dualarla başladığı konuşmasında, Ramazan-ı Şerif’in önemi, insanlara kazandırdığı güzel vasıflar hakkında bir konuşma yaptı.

Duman, konuşmasında şunları söyledi:

“Kutlu misafir, 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden azad olmaktır. Zaman su gibi akıyor ve 11 ay beklediğimiz misafirin gidişini görüyoruz. Bu ay bereket, yardımlaşma, fazilet, güzellik ve feyz ayı. Kıymetini bilmemiz, en güzel şekilde ağırlamamız ve yine en güzel şekilde faydalanmamız lazım.”