Şükrü Naili Gökberk, İstanbul'un Kurtuluşu, Yıldönümü, Kurtuluş Savaşı Komutanı

İstanbul’un Kurtuluşunun 96.Yıldönümü’nde Kurtuluş Savaşı Komutanlarından Şükrü Naili Gökberk mezarı başında anıldı.

İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümü münasebetiyle Edirnekapı Şehitliği’nde Eyüpsultan Kaymakamlığı tarafından tören düzenlendi.

Şehrimize ilk giren, ordumuzu kumanda eden merhum General Şükrü Naili Gökberk’in kabri başında düzenlenen programa Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara’ya vekâleten Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Garnizon Komutanlığı’ndan Piyade Albay Serkan Çetin, Eyüpsultan İlçe Jandarma Komutanı Sadık Tatar, Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, Eyüpsultan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Selahattin Temiz, Mülki Erkan ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı.

Şükrü Naili Paşa’nın hayatının anlatıldığı program Kuran-ı Kerim tilaveti ve kabre buket sunumu ile sona erdi.

Tören sonrası ise vatan için canını feda etmiş şehitlerimizin kabirleri ziyaret edilerek, karanfiller bırakıldı.