Tarihi Eyüpsultan Oyuncakları, Uluslararası İstanbul Oyuncak Fuarı'nda

İstanbul’da oyuncak sektörünü bir araya getiren Uluslararası İstanbul Oyuncak Fuarı, Tüyap İhtisas Fuarları A.Ş. tarafından Oyuncakçılar Derneği (OYDER) desteği ile TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Eyüpsultan Belediyesi de, 500 yılı aşan geçmişe sahip Eyüp Oyuncakları ile fuardaki yerini aldı. Ahşap topaçları, kaynana zırıltıları, kursak düdükleri, darbuka ve davullar, çınçınlı araba gibi çocukluğunu İstanbul’da geçirenler için ayrı bir yere sahip olan tahta oyuncaklar, fuara gelen ziyaretçileri nostaljik bir yolculuğa çıkardı.

Eyüpsultan Belediyesi, Eyüpsultan’ın kültürel mirasında önemli bir yere sahip olan Eyüp Oyuncakları’nın tanıtımının yaygınlaştırılmasını desteklemek ve bu tarihi kültür mirasını gelecek nesillere aktarabilmek için geçmişten günümüze çalışmalar yapmakta.

Bu bağlamda Eyüpsultan Belediyesi, çocukluğumuzun hiçbir anında vazgeçemediğimiz tahta oyuncakların İstanbul’da ruh bulduğu yer olan Eyüpsultan'da, Eyüp oyuncakları zanaatinin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Proje dahilinde Eyüp oyuncaklarının üretim ve bezemelerine yönelik eğitimler verilmesi, geleneksel formda oyuncak üretimi yapılarak satılması gibi çeşitli adımlar atıldı.

Fuara katılan ziyaretçiler 17 – 20 Mart tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde, Eyüpsultan Belediyesi’nin standını ziyaret ederek yüzyıllardan bu yana tarih ve kültürün eşsiz güzelliklerini içinde barındıran, Eyüpsultan'ın önemli değerlerden biri olan “Tarihi Eyüp Oyuncakları”nı inceleme imkanı buldu.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız