Tarım 4.0 Politikaları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde mantar yetiştiriciliği semineri

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in, ilçenin özellikle kırsal alanlarında kalkınmayı sağlamak amacıyla hizmete açtığı Tarım 4.0 Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde eğitim ve seminerler devam ediyor.

Tarım 4.0 Politikaları Araştırma ve Uygulama Merkezinin yaptığı Çiftçi Bilgilendirme Seminerlerinin 2'si “Mantar Yetiştiriciliği üzerine düzenlendi.

Uzman mantar yetiştiricileri, girişimcileri, muhtarlar, İlçe Tarım Müdürlüğü’nden yetkililerin ve ilgili kişilerin katılımlarıyla gerçekleştirilen seminerde mantar yetiştiriciliği hakkında yeni teknolojiler, uygulamalar ve girişimler aktarıldı.

Mantar yetiştiriciliği alanında iyiekim Myco girişimiyle Burcu Arıkan, Akıllı Mantar girişimiyle Mert Özal, FungiFab girişimiyle Leyla Aybirdi ve Sibel Aksu sunumlarını yaparak bu alandaki çalışmaları, bilgi ve tecrübelerini paylaştılar. Tıbbi mantar yetiştiricisi ve eğitimci Selime Semra Erol ise mantar hakkında merak edilen soruları yanıtladı.