Eyüpsultan Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, Tedbir Al! Hayatta Kal!

Eyüpsultan Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ile Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından gençlere doğal afetlere karşı bilinç kazandırmak amacıyla “Tedbir Al! Hayatta Kal!” sloganıyla bir proje hayata geçirildi.

Proje kapsamında Simurg Bilgi Evleri’nde 6., 7. ve 8. sınıflarda eğitim gören gençlere, doğal afetler sırasında, öncesinde ve sonrasında neler yapılması gerektiği, alınması gereken tedbirler konularında eğitimler veriliyor.

Gençleri, doğal afetler konusunda daha bilinçli, daha donanımlı hale getirmeyi hedefleyen eğitimler, AFAD yetkilileri tarafından veriliyor.

Kasım ayında başlayıp, Aralık ayı boyunca devam eden proje kapsamında Nişanca Bilgi Evi öğrencilerine de eğitim verildi.

DEPREM TATBİKATI YAPILDI

Eyüpsultan Belediyesi Başkan Yardımcıları Ali Rıza Yavuz ve İsmail Uysal’ın da katılarak öğrencilere eşlik ettiği eğitimde, öğrencilere deprem çantalarının hazırlanması, deprem anında yapılması gerekenlerle ilgili bilgiler verilerek tatbikat yapıldı.

Verilen eğitimlerle deprem konusunda daha da bilinçlendiklerini dile getiren öğrenciler “Artık depremden korkmuyoruz, deprem öncesinde ve sonrasında nasıl davranmamız gerektiğini biliyoruz. Burada öğrendiklerimizi arkadaşlarımıza ve ailelerimize de anlatıp onların deprem konusunda bilinçlenmelerini sağlayacağız” dediler.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız