Eyüpsultan Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Çırçır Mahallesi Şimşir Sokak, yıkım

Eyüpsultan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Çırçır Mahallesi Şimşir Sokak’ta atıl durumda bulunan müstakil bir evi, çevrede bulunan vatandaşların şikâyetleri üzerine kontrollü bir şekilde yıkım işlemini gerçekleştirdi.

Evin çatısı ve belirli bölgelerinde yaşanan çökmeler sonucunda tehlike arz etmeye başlayan bina, olay yerinde yapılan incelemelerin ardından mülk sahibinin izni doğrultusunda çevreye zarar verilmeden yıkıldı.

Yıkım işlemi esnasında çevrede bulunan vatandaşlar, boş durumda olan eve yabancı kişilerin gelerek uyuşturucu kullandığını ve evin bakımsız olmasından dolayı böcek ve haşerat olduğunu bildirdi.

HANCI: KOMŞULARA BİR ZARARI OLMAMASI ADINA KARARA ONAY VERDİK

Yıkımı gerçekleştirilen metruk binanın mülk sahibi olan Gönül Hancı, şunları söyledi:

“Yıkım kararı komşuların şikâyeti üzerine oldu. Biz de komşulara bir zararı olmaması adına yıkım kararına onay verdik. Komşular da çok şikâyet gelince belediyeden arkadaşlar benimle iletişime geçti. Yaptığımız görüşme sonucunda bina yıkıldı. Süreç boyunca benimle yakinen ilgilenen Eyüpsultan Belediyesi’ne teşekkür ederim.”

YURDAKUL: BELEDİYENİN BU TARZ ÇALIŞMALARINI DESTEKLİYORUM

Yıkımı gerçekleşen binanın karşısında oturduğunu belirten Zeynep Yurdakul ise şöyle konuştu:

“Ben sekiz senedir evin karşısında oturuyorum. Yıkım kararının alınmasına çok sevindik. Bu ev yüzünden evimizi fareler basıyordu. Ne olduğu belirsiz insanların, boş olan eve girerek ne yaptığını bilmiyorduk. Uyuşturucu mu kullanıyorlar artık bilmiyorum. Ayrıca pisliği de ayrı bir dertti. Piresi, biti eksik olmuyordu.

Bu konuda çok şikâyetçi olduk. Belediyemize çok teşekkür ediyorum, bizi büyük bir dertten kurtardı. Belediyenin bu tarz çalışmalarını her zaman destekliyorum."

“ÇEVREYİ RAHATSIZ EDEN KOKU VE HAŞERAT VARDI”

Metruk halde bulunan binanın sokağında ikamet eden Tacettin Mert de şu ifadeleri kullandı:

“Bina uzun zamandır kullanılmayan metruk haldeydi. Çevreyi rahatsız eden koku ve haşerat vardı. Biz de komşular olarak konuyla ilgili şikâyetlerimizi belediyeye ilettik. Belediye mülk sahibi ile iletişime geçerek çok hızlı bir şekilde yıkım kararı aldı. Yıkılması gerekiyordu ve yıkıldı. Bu sorunu çözdüğü için belediyemize teşekkür ediyorum.”

BOŞALACAK ARAZİYE ÇOCUK OYUN ALANI YAPILACAK

Gerçekleşen yıkımın ardından boşalacak olan araziye çocukların günlük olarak kullanabileceği oyun alanı yapılarak kullanıma sunulacak.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız