Temizlik ve dezenfeksiyon seferberliği Çırçır'dan başladı

Ülkemizde Covid-19 vakalarının görülmesiyle birlikte Eyüpsultan Belediyesi ilçe genelinde 17 Mart’ta Temizlik ve Dezefenksiyon Seferberliği başlatmıştı.

Son günlerde vakalardaki artış nedeniyle bugün saat 09:30’da Temizlik ve Dezenfeksiyon Seferberliği yeniden başlatıldı.

Çalışmalar Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in de katılımıyla Çırçır Mahalle Muhtarlığı önünden başladı.

Temizlik İşleri, Veteriner İşleri, Muhtarlık ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdikleri çalışmalarda cadde ve sokaklar süpürüldü, yıkandı.

Ayrıca bina girişleri, iş yerleri, parklar, parklarda bulunan spor aletleri, oyun grupları, oturma üniteleri ve çöp konteynerleri yıkanarak dezenfekte edildi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Deniz Köken, “Vaka sayıları artmaya başladı. Biz de vatandaşlarımızı bilinçlendirme açısından vaka sayısının arttığı mahallelerden tekrar başladık. Hem vatandaşlarımız duyarlılık göstersin hem de neyi daha öne almamız gerektiğine karar vermiş olalım. Bütün dostlarımızın sağlığını önemsiyoruz. Çırçır Mahallesi’nden başladık. Yarın Esentepe Mahallesi’nde olacağız. İnşallah vatandaşlarımız duyarlılık gösterir, bize yardımcı olur ve bu salgından bir an önce kurtuluruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.