Türkiye yüzyılının kahramanları Eyüpsultan'da anıldı

Eyüpsultan Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı bir olan, beraber olan, vatan uğruna seve seve canlarını feda ederek destan yazanlar için Eyüpsultan Meydanı'nda anma programı düzenledi.

15 Temmuz zaferinin Eyüpsultan Meydanı’nda yeniden yaşandığı, vatan ve bayrak uğruna canlarını feda eden 251 şehidimizin rahmet ve minnetle anıldığı programda Eyüpsultanlılar tek vücut olarak, tüm dünyaya bu ülke için hain planlar yapanların karşılarında milleti bulacakları, hain emellerine hiç bir zaman ulaşamayacakları mesajını verdi.

EGEMENLİK BİLA KAYD-Ü ŞART MİLLETİNDİR

Milletin adeta kahramanlık destanı yazdığı zaferin 7. yıl dönümünde düzenlenen programda “Egemenlik bila kayd-ü şart milletindir” vurgusu yapıldı.

Programa Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ile birlikte Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, 15 Temmuz gecesi darbeci askerler tarafından şehit edilen Acıbadem Mahalle Muhtarı Mete Sertbaş’ın kızı Selin Sertbaş, AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Muhammet Vanlıoğlu, Yeniden Refah Partisi Eyüpsultan İlçe Başkanı Lokman Çelik, Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürü Muharrem Levent Türkmen, Eyüpsultan İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Zeki Gülter ve çok sayıda vatandaş katıldı.

15 Temmuz ruhunu yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak için Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlar Eyüpsultan Meydanı'nda bir araya gelirken program Mehter Takımı’nın konseriyle başladı.

Ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve dualar edildi.

O GÜNKÜ HEYECANLAR BU MEYDANLARI HER 15 TEMMUZ’DA DOLDURALIM”

Programda kürsüye gelen Başkan Deniz Köken, Aliya İzzetbegoviç’in ‘Başımıza gelen felaketleri unutursak asıl felaket o zaman başlar’ sözünü hatırlatarak 15 Temmuz’da yaşananları hiçbir zaman unutmamamız gerekliliğine dikkat çekti. Konuşmasında, 15 Temmuz zaferinin halkımız sayesinde olduğuna vurgu yapan Başkan Deniz Köken sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şehitlerimiz ölmediler aslında diridirler, ayet böyle söylüyor. Bu ülkede piknik yapanların üzerine gittiler bomba attılar. Durduk yerde silahsız bir topluluğun üzerine ateş açmaktan çekinmediler. Sizler zaten tüm bunları biliyorsunuz çünkü o gece meydanlarda olanlar sizlerdiniz. O gün olduğu gibi, bugünde tıpkı o heyecanla bu meydanları 15 Temmuz’da dolduralım.”

KAYMAKAM İHSAN KARA “15 TEMMUZ’UN BİR DAHA TEKRARLANMAMASI İÇİN HİÇ UNUTMAMALIYIZ.”

İlçe Kaymakamı İhsan Kara da yaptığı konuşmada şunlara değindi:

“7 senenin nasıl geçtiğini ben şahsen hatırlıyorum, biliyorum. Sizler de hatırladığınız, bildiğiniz bu felaketin, bu ihanetin tekrarlanmaması için buraya kadar gelip ‘Unutmayacağız, unutturmayacağız’ dediğiniz için size teşekkür ediyorum. Allah için yaşamak, Allah için ölmek bir yüceliktir. Bunu en iyi bilen Allah için yaşayan gazilerimizdir.. Allah için ölmesini bilen, bunu bir gül bahçesine girercesine bir şehadet şeklinde neticelendiren şehitlerimiz de nasıl yaşanacağını, nasıl öleceğini ve nasıl ölümsüz olunacağını göstermiştir. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin ailelerine, gazilerimize ve ailelerine iki cihan saadeti diliyorum. Eyüpsultan’da, İstanbul’un kalbinde bunu çok daha fazla hatırlamaya ihtiyacımız var. Çocuklarımız bunu bilmeli. 15 Temmuz’un bir daha tekrarlanmaması için hiç unutmamalıyız.”

SELİN SERTBAŞ “HİÇBİR ZAFER ALTIN TEPSİDE SUNULMAZ”

Şehit muhtar Mete Sertbaş’ın kızı Selin Sertbaş ise yaptığı konuşmada o karanlık geceden bahsederek, "15 Temmuz akşamı babam saat 19:00 gibi eve gelmişti. Saat 22:00 sıralarında televizyonda olayları görünce hemen üstünü değiştirerek evden çıktı. Nereye gittiğini sorduğumda hiçbir şey söylemedi. Evimiz metrobüse yakın olduğu için ‘Allahu Ekber’ seslerini duyduk. Vatandaşlar tekbirlerle köprüye gidiyordu. Babam gece annemi aradı, askerlerin Türk Telekom binasını işgal etmeye çalıştıklarını söyledi, sakın evden çıkmayın dedi. Bu babamın sesini son duyuşumuzdu. Babam Acıbadem Türk Telekom önüne geldiğinde tanklar babamı çember içine almış, babam ‘Komutanım burada ne işiniz var, kışlanıza dönün’ dediğinde hain yüzbaşı tarafından kısa mesafeden vurulmuştur. Bir genç kız ‘Baba Mete abiyi vurdular. Ambulans çağırın’ demesine rağmen yüzbaşı ‘Hayır’ diyerek babamın şahadet kanını 2 saat boyunca yerde bırakmış, babam can çekişerek şehit düşmüş. Bu sene babamın bizden ayrılışının yedinci senesi ve onu çok özlüyorum. Hüzünle gururun aynı anda yaşandığı bu günde hiçbir zafer altın tepside sunulmaz. Her zaferin ardında bir zafer vardır. Vatan gözünü kırpmadan ölüme koşanlardır, vatan tankların önüne kendini siper edenlerdir, vatan babamdır" dedi.

Program yatsı namazının ardından Mehter konseriyle devam etti.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız