kaykay pisti

Eyüpsultan Belediyesi, Alibeyköy’de bulunan Osmanlı Parkı içerisinde olimpiyat standartlarında, bin 385 metrekarelik kaykay pisti inşa etti.

Kaykay pistinin açılışı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in katılımıyla düzenlenen bir törenle gerçekleşti.

"GENÇLER TALEP EDİYOR, BİZ YAPIYORUZ"

Başkan Deniz Köken açılışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, gençlerin taleplerine istinaden hizmet sunmaya devam ettiklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Gençlerimiz talep ediyor. Bizler de araştırma yapıyoruz. Yapılan araştırma sonucunda da böyle bir şey ihtiyaç hasıl oldu. Spor camiasına yeni bir tesis daha kazandırmış olduk. 2 yüzme havuzu, 1 spor salonu ve 1 kaykay pisti hizmete açılmış oldu. Bu açılış 29 Ekim'e denk gelsin istedik, anlamlı bir açılış oldu. Yarın da müsabakalar var. 29 Ekim'de anlamlı bir açılış oldu.

"EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİM"

Türkiye Kaykay Federasyonu ile görüşmeler neticesinde pist yapıldı. Nasıl olması gerektiğini sorduk. ‘İstanbul'da böyle bir pist yok, olursa büyük bir ihtiyaca cevap verir' dediler. Biz de uluslararası standartlarda bir pist olsun istedik ve bugün böyle bir pist ortaya çıktı. Emeği geçenlere, gençlere teşekkür ediyoruz.

ULUSLARARASI MAÇLAR YAPILACAK

Pist Türkiye'nin en büyüğü. Bin 385 metrekare bir alan ve federasyon ne dediyse onu yapmaya çalıştık. Bundan sonraki süreçte uluslararası maçların da buraya gelmesi gerekiyor. Türkiye'de en büyük pist bu, federasyonun bize söylediği bu. Onlar kendileri de ölçtü, ona göre karar verdik"

Kaykay Federasyonu Genel Sekreteri Muhsin Mete ise yaptığı konuşmada, "Bu güzel eseri bize kazandıran Belediye Başkanımıza ve ekibine sonsuz teşekkür ediyoruz. 2021 Sezonu Sokak Disiplini Türkiye Şampiyonası bu vesileyle burada yapmış oluyoruz. İnşallah gelecek sezonlarda olimpiyatlarda, dünyada, avrupada bu alandan başarılı sporcularımız çıkacak" dedi.

Kurdele kesilerek yapılan açılışın ardından profesyonel kaykaycılar gösteri yaptı.

EN BÜYÜK STREET DİSİPLİNİNDEKİ PARK ÖZELLİĞİNE SAHİP

Pist, bin 385 metrekare alan ile Türkiye’de tasarlanmış, kaykaycıların hızlanmak için ayaklarını kaykay tahtasından indirmeden serbestçe kaydıkları en büyük street disiplinindeki park özelliğine sahip.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız