Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Akşemsettin Mahallesi, Ülker Sitesi

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Akşemsettin Mahallesi’nde bulunan Ülker Sitesi sakinleri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Site sakinleri talep ve isteklerini, Başkan Deniz Köken’e bizzat iletti.

İstek ve taleplerini Başkan Deniz Köken’e ileten Site sakinleri, kentsel dönüşüm konusunda da bilgi aldı.

“OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLECEK”

Başkan Deniz Köken, kentsel dönüşümle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Hükümetimiz riskli yapılarla ilgili birçok çalışma gerçekleştiriyor. Faizsiz kredi de bunlardan biri. Bu konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza iletip gündeme alacağız. Hem bu sayede sizlerin otopark sorununu da çözmüş oluruz.

“EYÜP İMAM HATİP LİSESİ YENİDEN İNŞA EDİLECEK”

Osmanlıdan kalma camiler hala o dönemki duvar boyaları ile durabilirken, 90’lı yıllarda yapılan binaları biz yeniden inşa ediyoruz, aradaki farkı sizler de görüyorsunuz.

Eyüp İmam Hatip Lisesi 1992 yapımı ancak, şimdi yıkıp tekrar yapacağız. Eyüp İmam Hatip Camisini yıkıp tekrar inşa edeceğiz. Konu ile Cumhurbaşkanımız bizzat ilgileniyor. Komple yeniden yapıyoruz. Ev bir hayattır, zamanında doğru yapılanmalar olsaydı şimdi bunları konuşuyor olmayacaktık. Bu nedenle doğru planlama yapalım. Bizim derdimiz vatandaş mahallesini terk etmeden Kentsel dönüşümü yerinde sağlamak istiyoruz.”