Yazar ve Çizer Demirhan Kadıoğlu'yla Matematik Evi'nde söyleşi

Başkan Deniz Köken’in İstanbul’da bir ilk olarak hayata geçirdiği Matematik Evi, akıl ve zeka atölyeleri, eğlenceli etkinlikler, matematiksel oyunlarla öğrencilere matematiği öğretmenin farklı, kolay ve eğlenceli yolunu sunmaya devam ediyor.

Sadece Eyüpsultanlıların değil İstanbul’un farklı ilçelerinin okullarından gelen öğrencilerin de büyük ilgi gösterdiği Matematik Evi’nde söyleşiler, yazar etkinlikleri, sempozyumlar, sergiler ve film gösterimleriyle her yaştan insanın yaşantılarıyla matematik ilişkisini kurması ve görmesi de sağlanıyor.

Bu kapsamda Matematik Evi’nin bu haftaki söyleşi konuğu ise Yazar ve Çizer Demirhan Kadıoğlu oldu. Karikatür ve matematiğin konuşulduğu “Hayatı Pİ'ye alın!” sloganıyla düzenlenen söyleşide Kadıoğlu, çizgi etkinliğinde çocuklarla birlikte rakamlardan hayvan figürleri yaptı. Matematiğin hayatın her alanında olduğunu çizgilerle anlatan Kadıoğlu, söyleşi sonrası çocuklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

MATEMATİK EVİ’NİN EYÜPSULTAN'DA BULUNMASI MUAZZAM BİR FİKİR”

Matematik Evi’nin Eyüpsultan’da bulunmasını muazzam bir fikir olarak değerlendiren Demirhan Kadıoğlu, "Matematik Evi fikri bile bende müthiş fikirler uyandırdı, diğer belediyelerde yok gerçi ama o onların eksikliği. Biliyorsunuz dünyayı ayakta tutan çok önemli fikirlerdir. Bu Matematik Evi fikri bence çok güzel. Çok iyi projelere imza atılacağını düşünüyorum çünkü önü açık bir mekan ve fikir diye düşünüyorum. Bugün çocukların gözlerindeki o ışıltıyı görünce çocukluğum aklıma geliyor. Onların o ışıltısında istikbali umutları görüyorum o yüzden çocuklara verdiğimiz bu çizgi eğitiminde onların geleceğini inşa etmek maksadıyla bir kelime dahi olsa, bir çizgi dahi yüreklerine kondurabiliyorsak bizim için kardır" dedi.

Yoğun bir katılımın olduğu etkinlikte çocuklar aileleriyle birlikte keyifli bir haftasonu geçirirken, söyleşi sonrası Matematik Evi’ndeki atölye çalışmalarına da katıldılar.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız