Dünya Gıda Günü'nde “Gıda Güvenliği ve Sürdürülebilir Yaşam” söyleşisi

Eyüpsultan Belediyesi 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla Toplumsal Açlıkla Mücadele ve Eğitim Merkezi (TAMEV) iş birliğinde, Gıda Güvenliği ve Sürdürülebilir Yaşam isimli bir söyleşi düzenledi.

Söyleşi, Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen’in eşi Yeşim Özmen’in katılımıyla, Göktürk Gençlik ve Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü gazeteci yazar Talip Bayram’ın yaptığı söyleşinin konukları Gıda Mühendisi Sevinç Bayram ile seslendirme sanatçısı ve şef Yasin Taze oldu.

HER YIL ÜRETİLEN 1 MİLYAR 300 MİLYON TON GIDA ÇÖPE GİDİYOR

Dünyada her yıl üretilen 1 milyar 300 milyon ton gıdanın çöpe gittiğine vurgu yapılan söyleşide konuşmacılar, “Gıda israfının önüne nasıl geçilir, gıda israfının toplumsal ve çevresel etkileri, temel gıdalar ve yeterli beslenme, ata tohumu alanında yapılan çalışmalar, kaynakların korunması, gıdaların korunması, gıdanın adil dağılımının önemi, çevre dostu tarımın önemi, çocuklara istek ve ihtiyaç arasındaki farkın öğretilmesinin önemi, israfı önlemek için tüketebileceğimizden fazlasının alınmaması gerekliliği” gibi konularda bilgiler aktardı.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız