İstanbul, Fetih, Eyüpsultan, Fetih Yürüyüşü, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken

İstanbul'un Fethinin 566. yıl dönümü nedeniyle Eyüpsultan’da muhteşem bir “Fetih Yürüyüşü” düzenlendi.

Yeşilpınar Begonya Sokak’ta verilen iftar sonrası Eyüpsultan Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde başlayan Fetih Yürüyüşü, Özlem Çarşısı’nda son buldu.

Ellerde taşınan meşalelerle cadde ve sokakların aydınlandığı yürüyüşe Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in yanı sıra AK Parti İlçe Başkanı Adem Koçyiğit, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Münire Ayvacı, AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları başkan ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüşe büyük ilgi gösteren vatandaşlar aynı zamanda evlerinin balkonlarından da konfeti, bayraklar ve alkışlarla destek verdiler.

Yürüyüşün son bulduğu Özlem Çarşısı’nda vatandaşların sevgi gösterileri arasında konuşma yapan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, şunları söyledi:

“İstanbul’un Fethinin 566. yıl dönümü bütün İslam alemi için hayırlara vesile olsun diyorum. Kutlu fethin yıl dönümünde, fener alayımızla birlikte yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. İstanbul’u fethederek Peygamber övgüsüne nail olmuş, büyük komutan Fatih Sultan Mehmet ve şanlı ordusunu bir kez daha minnet, rahmet ve hayır dualarıyla yad ediyoruz.”

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız