Gece Pazarı Zalpaşa Külliyesi önünde sona erdi

El emeğini sanata dönüştüren kadınların ürünlerini pazarla ve tüketiciyle buluşturan Eyüpsultan Belediyesi El Emeği Ürünleri Gece Pazarı, Zal Mahmud Paşa Külliyesi önünde sona erdi.

Eyüpsultan Belediyesi tarafından, ilçede yaşayan kadınların el emeği ürünlerini gelire çevirerek ev ekonomisine katkıda bulunmaları için düzenlenen El Emeği Ürünleri Gece Pazarı bu hafta 16 Ağustos 2024 Cuma günü ve 17 Ağustos 2024 Cumartesi günü saat 16.00 ile 22.00 arasında Zal Mahmud Paşa Külliyesi önünde kuruldu.

ÜRETEN KADINLAR EL EMEĞİNİ SATIŞA SUNDU

Kadınların ev ekonomisine katkıda bulunmasını sağlayan ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan pazarda üreten kadınlar el emeği ürünlerini satışa sundu.

Tezgâh açmak için Eyüpsultan sınırları içerisinde ikamet etme, el emeği ürünler üretme ve herhangi bir yerde çalışmıyor olma şartları aranan pazarda; kadınların evlerinde ürettikleri iğne oyası, tablo, resim, takı, dikiş, ebru, ahşap ürünler, el örgüleri gibi birbirinden güzel eserler ile ev yapımı organik ürünler satışa sunuldu.