Silahtarağa ve Eyüp Merkez'deki komşularımızla buluştuk

“Yaşayan ve yaşatan katılımcı bir Eyüpsultan” vaadiyle yola çıkan Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, “Mahalle Buluşmaları”nda ilçedeki komşularıyla buluşup görüş, öneri ve taleplerini dinlemeye devam ediyor. Şeffaf, katılımcı ve ortak akılla şekillenen daha güzel bir Eyüpsultan için düzenlenen Mahalle Buluşmaları bu kez Silahtarağa ve Eyüp Merkez Mahallesi’nde yapıldı.

100. Yıl Spor ve Gençlik Merkezi’nde Silahtarağa ve Eyüp Merkez mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkan Özmen, başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte vatandaşlardan gelen soruları yanıtlayıp talep ve önerilerini not aldı.

“MAHALLE BULUŞMALARI TAM BİR DEMOKRASİ ŞÖLENİ”

Mahalle sakinlerinden gelen soruları almadan önce yaptığı konuşmada mahalle buluşmalarını çok önemsediğini söyleyen Başkan Özmen, “Bu mahalle buluşmaları göz hizasında birbirimize baktığımız, talepleri, istekleri, dertleri, sıkıntıları birebir konuştuğumuz, belediye reisinin kapalı kapılar ardında olmadığı, birlikte çalıştığımız çalışma arkadaşlarımın, meclis üyelerimizin, başkan yardımcılarımızın ve müdürlerimizin hep bir arada olduğu buluşmalar. O yüzden çok değerli buluyorum. Benim için burada sizlerle birlikte olmak, bu diyaloğu kurmak bence belediye yönetiminin yaptığı en değerli işlerden bir tanesi. Çünkü, arada duvar yok, başkan bugün burada değil, başkan toplantıda denmeyecek bir ortam. Bu aslında tam bir demokrasi şöleni” dedi.

“BURADA SÖYLENENLER KAYIT ALTINA ALINIYOR LAFTA KALMIYOR, TAKİP EDİLİYOR”

Mahalle buluşmalarında tüm talep, istek ve önerilerin kayıt altına alındığını sözlerine ekleyen Başkan Özmen, sözlerine şöyle devam etti:
“Ben bu sandalyeler dolu olduğu zaman da çok mutlu oluyorum. Bugüne kadar gittiğimiz her yerde çok şükür ilgi çok fazlaydı. Bu toplantıları iş çözmek için yapıyoruz. Bugün burada konuşulan her şeyi tıpkı bundan önceki mahalle buluşmalarında olduğu gibi not alıyoruz. Ortalama doksan, yüz talep alıyoruz. Bunların tamamı belediyede mahalle buluşmaları adı altında sisteme kaydediliyor. Talepler kendine göre sınıflara ayrılıyor ve ondan sonra görevlendirme yapılarak takip ediliyor. O yüzden burada söylenenler kayda geçiyor; lafta kalmıyor, takip ediliyor.”

Başkan Özmen’in konuşmasının ardından programa katılan vatandaşlar söz alarak sorularını, talep ve önerilerini iletti. Başkan Özmen tüm soru, talep ve önerileri ayrı ayrı not alarak neler yapılabileceği hakkında açıklamalarda bulundu.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız