Sohbet Meclisi, Eyüpsultan Saçlı Abdülkadir Camii İmam Hatip Hüseyin Çelik, Eyüpsultan Belediyesi

Eyüpsultan Belediyesi'nin Eyüpsultan Camii Meydanı’nda düzenlediği ‘Sohbet Meclisi’ programı devam ediyor.

Her gün birbirinden değerli konukların ağırlandığı ‘Sohbet Meclisi’ne Eyüpsultan Saçlı Abdülkadir Camii İmam Hatipi Hüseyin Çelik konuşmacı olarak katıldı.

Sohbet Meclisi'nden önce Abdurrahman Bozan hoca Kuran-ı Kerim okudu.

Eyüpsultan Camii Meydanında gerçekleştirilen ve yoğun katılımın olduğu programda, Hüseyin Çelik, Ramazan Ayı'nın anlam ve öneminden bahsetti.

Çelik konuşmasında, Ramazan Ayının Kuran-Kerim'in doğduğu ay olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Ramazan-ı Şerif ayını değerli kılan nedenlerden birisi, kutsal kitabımız olan Kur'an'ın bu ayda indirilmiş olmasıdır. Kur'an, Allah tarafından insanlara öğüt vermek ve yol göstermek için gönderilmiştir.

Bu nedenle Kur'an insan için hayati değer taşır. Kur'an okumak bir ibadettir. Peygamberimiz, Allah'ın bildirdiği görev ve sorumluluklarımızı sıkça hatırlamamız için Kur'an'ı çok okumayı teşvik etmiştir.

Bizler Ramazan ayı bitince her şeyi unutuyoruz. Kuran-ı Kerim'i hayatımıza katmalıyız. Yaşamalıyız. Ramazan'ı iyi anlamalıyız. Ramazan bir okul. Ramazan'da paylaşmayı öğreniyoruz. Hayatımızı Ramazanlaştırmalıyız. Ramazan ayında yaptıklarımızı tüm hayatımızda uygulamalıyız."

Hüseyin Çelik'in konuşmasının ardından, Eyüpsultan Camii müezzinlerinden Hasan Tok hoca Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız