Eyüpsultan Belediyesi, Eyüpsultan Camii Meydanı, Sohbet Meclisi

Eyüpsultan Belediyesinin Eyüpsultan Camii Meydanı’nda düzenlediği ‘Sohbet Meclisi’ programı devam ediyor.

Her gün birbirinden değerli konukların ağırlandığı ‘Sohbet Meclisi’ne Ramazanın 14. gününde vaiz Salih Köse konuşmacı olarak katıldı.

Eyüpsultan Camii Meydanında gerçekleştirilen programda Salih Köse, Ramazan Ayı'nda özellikle gençlerin yaptığı ibadetlerin öneminden bahsetti.

“İMAN ETTİĞİMİZ KİTAP GENÇ ADAMA ÖNEM VERİYOR”

Ramazan ayında özellikle gençlerin yaptığı ibadetlere ve İslam’ın gençlere yüklediği misyonlara değinen Köse, şunları söyledi:

“Ramazan ayının şu günlerinde artık mağfiret iklimindeyiz. Yüce kitabımızda peygamberlerin gençliğine vurgu yaptığını görüyoruz. İman ettiğimiz kitap genç adama önem veriyor.

Neşe ve huzuru Allah’a kullukta bulan genç adamın ne kadar değerli olduğu bizlere bildiriliyor. Sahabe efendilerimizin büyük bir kısmının genç adamlardan oluştuğunu görüyoruz.

Genç insanların gönül dünyasına, zihin dünyasına işlenmesi gereken hakikat Rabbine sorumluluğunu bilmesidir. Cenab-ı hakkın hatırının hiçbir hatra değiştirilemeyeceğini gençlere hatırlatmamız gerekiyor.”

Eyüpsultan İlçe imam hatiplerinden olan Salih Köse’nin konuşmasını Eyüpsultan’a ibadet etmeye gelen çok sayıda vatandaş da ilgiyle takip etti.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız