5 yıllık yol haritamızı komşularımızla birlikte oluşturuyoruz

Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen’in, katılımcı, demokratik ve şeffaf belediyecilik anlayışıyla, Eyüpsultan’ın geleceğine yön vermek için başlattığı 2025 – 2029 Stratejik Plan çalışmaları devam ediyor.

“Gelin Eyüpsultan’ın geleceğini birlikte inşa edelim” sloganıyla yola çıkan Eyüpsultan Belediyesi Dr. Mithat Bülent Özmen, gelecek 5 yılda atılacak adımlar ve yapılması gereken çalışmalarla ilgili yol haritasını Eyüpsultanlılarla birlikte oluşturuyor.

2025 – 2029 Stratejik Planı hazırlık çalışmaları kapsamında Eyüpsultan Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Salonu’nda, dış paydaşlarla son çalıştay düzenlendi.

Çalıştaya Başkan Özmen’in yanı sıra Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcıları, akademisyenler, iş insanları ve sanatçılar katıldı.

Çalıştay öncesi katılımcılar, görüş, talep ve önerilerini belirttikleri formlar doldurdu.

“5 YILDA 10 YILLIK İŞ YAPMA HADİSESİ BENİM ŞİARIM”

Başkan Özmen çalıştayda, 5 yılda 10 yıllık iş yapma hadisesinin kendisinin bir şiarı olduğuna vurgu yaparak, “Bu belediyede bunu yapacağız. Bu belediyede bunu yapabilmemiz için çok çalışmamız gerekiyor. Her gün, günlük 17 – 18 saat mesaim var. Buna cumartesi pazar da dâhil. Başka türlü bunu yapmak mümkün değil” diye konuştu.

“GERÇEKTEN BİR MÜCADELE VERMEK VE BAŞARMAK İSTİYORUM”

Gerçekten mücadele vermek ve başarmak istediğine dikkat çeken Başkan Özmen, “Bu belediyede 1 Nisan sabahı itibariyle ‘Biz eşitlikçi, özgürlükçü, sosyal adaleti gözeten, kamunun malını, kamunun kaynağını kamuya aktarmaktan başka bir belediyecilik olmayacak’ dedik. Böyle bir belediyecilik yapmak için, başarabilmemiz için yalnız olmamamız lazım. Sizin desteğinize ihtiyacım var. Gitmek istediğim yer planlı, kimlikli, kurallı bir Eyüpsultan” dedi.

“ORTAK AKLA İHTİYAÇ VAR”

Bunun olması için ortak akla ihtiyaç olduğunu söyleyen Özmen, şunları söyledi:

“Ortak aklın olması için bu toplantılara ihtiyaç var. İstanbul’da 39 ilçe içinde kent konseyi olmayan tek ilçeyiz. Kent konseyi iyi çalışırsa yerel yönetimin üzerinde denetim fonksiyonu olan bir mekanizma. Eyüpsultan’ın kent konseyi de o süreçlerde çalışıyor olacak, demokratik bir süreç olacak, halk meclisleri de olacak. Dolayısıyla konuştuğumuz, belirlediğimiz stratejik plan, kent konseyinin de denetiminde olacak. Toplumun her kesiminin temsil edildiği bir kent konseyi üzerinden belediyenin de daha çok projelerle güçlendirilmesi ve denetlenmesi sağlanacak.”

“420 BİN NÜFUSA SAHİP, 29 TANE MAHALLESİ OLAN BİR İLÇE”

Bu toplantıların esas amacının bireyin, toplumun, vatandaşın, yurttaşın, komşunun memnuniyeti olduğunu ifaden eden Başkan Özmen şöyle devam etti:

“420 bin nüfusa sahip, 29 tane mahallesi olan ve 242 kilometrekare alana yayılmış, Haliç’ten Karadeniz’e muazzam bir kültürel zenginliği olan bir ilçeden söz ediyoruz. Buradaki her şey çok kıymetli. Sizlerin katkısıyla 5 yıl sonunda; ticarette, turizmde, insan haklarıyla birlikte bütün canlıların hakları konusunda çok daha ileride, çok daha aydınlık, gözle görülür dönüşümün ve değişimin olduğu bir Eyüpsultan’ı hep birlikte idrak edeceğiz.”

KATILIMCILAR FİKİR VE ÖNERİLERİNİ SUNDULAR

Başkan Özmen’in konuşmasının ardından salonda bulunan katılımcılar söz alarak; dezavantajlı gruplar, kültür, sanat, ulaşım, sağlık, turizm, eğitim gibi konularda stratejik plana katkı sağlamak adına fikirlerini, talep ve önerilerini belirtti.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız