Mimarlık öğrencilerinden Eyüpsultan'da mimari tasarım çalışması

Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri ve Eyüpsultan Belediyesi iş birliği ile ilçede bulunan tarihi mekân ve alanlarla ilgili mimari tasarım çalışmaları yapılacak.

Yapılacak çalışma ile ilgili Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Arıdağ, üniversitenin Mimarlık Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerden oluşan ekibe bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Eyüpsultan Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda Prof. Dr. Arıdağ, Eyüpsultan’nda bulunan, cami, kilise, çeşme ve duvar gibi bin 206 tescilli tarihi eser ve ilçenin tarihi dokusu ile ilgili bilgiler verildi.

ÇALIŞMALAR 3 AY SÜRECEK

Mimarlık Bölümü’nün “Mimar Tasarım 7 Atölyesi”nin ilçede yapacağı çalışmalar 3 ay sürecek.

“İnsanca Yaşam İçin Sosyal Kooperatifi” ana başlığında gerçekleştirilecek çalışmalarda, tarihi alanların kentle ilişkisi kurulmaya çalışılacak.

Restitüsyon ve restorasyon çizimlerinin de yapılacağı bu alanların, kentle nasıl ilişki kurduğu belirlendikten sonra ise bu ilişki zaman, çeşitli hareket ve eylemler üzerinde yorumlanacak.