Sivrisineklerle mücadelede vatandaşlar bilinçlendiriliyor

Eyüpsultan Belediyesi, sivrisineklerle mücadele konusunda ilçe genelinde aralıksız olarak sürdürdüğü ilaçlama çalışmalarına ek olarak, vatandaşları bilinçlendirmek için afişler hazırladı. Muhtarlık binalarına asılan afişlerde sivrisineklerin üremelerine uygun alanların ortadan kaldırılmasının önemine dikkat çekildi.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte açık sivrisineklerin üremesine elverişli alanların ortadan kaldırılmasında vatandaşların bilinçli hareket etmesi büyük önem taşıyor. Bu kapsamda Eyüpsultan Belediyesi tarafından sivrisineklerle mücadele konusunda vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla muhtarlık binalarına afişler asıldı.

Belediye ekiplerinin çalışmalarının yanı sıra vatandaşların da sivrisineklerle mücadelede konusunda çalışmalara destek olmaları amacıyla hazırlanan afişlerde, sivrisineklerin üremelerine uygun alanların bertaraf edilmesinin zorunluluğuna dikkat çekiliyor.

KAMU BİNALARI VE MUHTARLIKLARA ASILDI

Hazırlanan afişler, vatandaşlar açısından daha ulaşılabilir olması amacıyla ilçedeki tüm kamu binaları ve muhtarlıklara asıldı.

Afişlerde öncelikle sivrisinekler hakkında bilinmesi gerekenler sıralanıyor. Sivrisineklerin üremek ve çoğalmak için su kaynaklarına ihtiyaç duyduğu belirtilen afişlerde bu su kaynaklarının, sazlık, bataklık, göl, vb. doğal alanlar olabileceği gibi, bahçelerdeki bir saksının dibinde, kullanılmayan bir araba lastiğinde, plastik bir kovada bekleyen su birikintisi olabileceğinden bahsediliyor.

Sivrisineğin yaşam döngüsünün de resimle anlatıldığı afişte, sivrisineklerin üremek ve çoğalmak için ihtiyaç duydukları su kuyuları, bina bodrumlarında biriken sular, eski otomobil lastikleri, boş saksılar, eski boya kutuları, üstü açık su tankları, süs havuzları, çiçek sulama kapları, su dolu variller, yeşil ve sulak alanlar, metruk yapılar, apartman bahçelerinde bulunan kanalizasyon bağlantıları, kullanılmayan su depoları ile kuyular gibi yerlerin gösterildiği bir resim de yer alıyor.

VATANDAŞLARIMIZA DÜŞEN GÖREVLER

Afişlerde, etkili sivrisinek mücadelesi için özellikle, evlerin yakınlarında sivrisinek oluşmasına yol açmamak için halkımıza düşen görevler şöyle sıralanıyor:

Kullanmadığınız kaplarda su birikmesini engelleyin.

Depoladığınız suların ağzını sıkıca kapatın.

Bina bodrumlarında biriken suları tahliye edin.

Bina mazgalları ve su tahliye kanallarını açık tutun.

Eskiden kullanılmış fosseptik kuyularınızı içinde boşluk kalmayacak şekilde doldurarak ıslah ettirin.

Sokak hayvanları için bırakılan suyu sık sık değiştirin.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız