Üniversite tercihlerinde öğrencilerin yanındayız

Eyüpsultan Belediyesi YKS sonuçları açıklanan ve üniversite tercihi yapacak öğrencilere yardımcı olmak amacıyla Eyüpsultan Meydanı’nda YKS Tercih Danışma Noktası oluşturdu. Öğrenciler yapacakları tercihler konusunda kafalarındaki soru işaretlerini rehber öğretmenler aracılığıyla giderirken, öğrencilerin hedefleri ile örtüşen benzer mesleklerle ilgili tavsiyeler alıyor.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını açıkladı.

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 3 milyondan fazla aday aldıkları puanlara göre daha iyi bir bölüm ve üniversiteye girmek için tercihlerini yapacak.

Eyüpsultan Belediyesi, aldıkları puanlara göre kariyerlerini şekillendirecek olan öğrencilere destek olmak amacıyla Eyüpsultan Meydanı’nda YKS Tercih Danışma Noktası oluşturdu.

Öğrencilere, yapacakları tercihlerle ilgili kafalarında oluşan soru işaretlerini gidermek ve en doğru şekilde karar vermelerini sağlamak amacıyla oluşturulan tercih danışma noktası, 10.00 ile 17.00 saatleri arasında öğrencilere destek veriyor.

1 AĞUSTOS 2024 TARİHİNE KADAR EYÜPSULTAN MEYDANDA

Rehber öğretmenler sınavı başarıyla atlatıp tercih aşamasına gelen öğrencilerin en doğru kararı verebilmesi için seçtikleri mesleklerle ilgili ön bilgi veriyor. Öte yandan burada öğretmenler öğrencilerin aldıkları puanlara göre liste hazırlayarak, öğrencilerin hedefleri ile örtüşen benzer mesleklerle ilgili tavsiyelerde de bulunuyor.

YKS Tercih Danışma Noktası, uzman eğitmen kadrosuyla 1 Ağustos 2024 tarihine kadar Eyüpsultan Meydanı’nda üniversite adayı gençlere hizmet vermeye devam edecek.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız