Belediye Meclisinin 10.09.2021 tarihinde yapılan 8. seçim dönemi 3. toplantı dönemi Eylül ayı Meclis toplantısı 2. birleşiminin Komisyondan gelen raporlar bölümünde; Hukuk+Kültür ve Turizm Ortak Komisyonunun 09.09.2021 tarih ve 02 sayılı raporu Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

HUKUK+ KÜLTÜR VE TURİZM ORTAK KOMİSYON RAPORU

RAPOR NO : 02

RAPOR TARİHİ : 09.09.2021

İLGİ : Kültür İşleri Müdürlüğünün 01.09.2021 tarih ve 31994 sayılı yazısı

KOMİSYON İNCELEMESİ

Kültür İşleri Müdürlüğünün yazısında; “Eyüpsultanımızın kadim, kültürel ve tarihi mirasına sahip çıkmak, tarihi zenginliklerini korumak, yaşatmak, sergilemek ve turizmi geliştirmek amacıyla Eyüpsultan kent müzesi kurulum çalışmaları yürütülmektedir.

Bahsi geçen çalışmaların;

Eyüpsultan’a ait objelerin sadece Eyüpsultan Kent Müzesine ait yerlerde sergilemek veya depoda korunmak ve aralıklı olarak sergiye çıkarmak üzere satın alınması, hibe ve bağış olarak kabul edilmesi, müze için bina tahsisi, satın alınması, kiralanması, kişi ve kuruluşlarla müze için ve müze içerikli protokoller hazırlanması, müzeye konu olacak binaların projelerinin hazırlanması, tadilat, tamirat ve restorasyonun yapılabilmesi hususunda belediye başkanına yetki verilmesi konusunda yazımızın meclise sevkini olurlarınıza arz ederim.” denilmektedir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Komisyonumuz yapmış olduğu incelemeler neticesinde; Eyüpsultan’a ait objelerin sadece Eyüpsultan Kent Müzesine ait yerlerde sergilemek veya depoda korunmak ve aralıklı olarak sergiye çıkarmak üzere satın alınması, hibe ve bağış olarak kabul edilmesi, müze için bina tahsisi, satın alınması, kiralanması, kişi ve kuruluşlarla müze için ve müze içerikli protokoller hazırlanması, müzeye konu olacak binaların projelerinin hazırlanması, tadilat, tamirat ve restorasyonun yapılabilmesi hususunda Belediye Başkanına yetki verilmesi komisyonumuzca uygun görülmüş olup,

Takdiri meclise arz olunur.

KARAR :

Hukuk+Kültür ve Turizm Ortak Komisyonunun 09.09.2021 tarih ve 02 sayılı raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız