30 Ağustos coşkusu Eyüpsultan'ı sardı

30 Ağustos coşkusu Eyüpsultan’ı sardı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102’inci yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Eyüpsultan’da da coşkuyla kutlandı. Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen etkinliklerde yaptığı konuşmalarda, 1919’da yakılmış muazzam bir ateşin, 1922 yılında Cumhuriyetle, bağımsızlıkla, sosyal bir hukuk devleti olmakla taçlandırıldığı bir uzun yürüyüşün 102. Yıl dönümünü bir çift mavi göz ışığında kutladığımızı söyledi.

Eyüpsultan Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde bir dizi etkinlik düzenledi.

Kutlamalar kapsamında ilk olarak Göktürk’te, Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen’in katılımıyla, yürüyüş düzenlendi.

Göktürk Kültür Merkezi önünde başlayan ve yoğun bir katılımla gerçekleşen yürüyüşte, vatandaşların ellerinde taşıdıkları dev Türk bayrağı görsel bir şölen oluşturdu.

Yürüyüş sırasında gençler üstü açık tur otobüsüyle korteji takip etti. Otobüsteki gençler de ellerindeki bayraklarla bandonun çaldığı marşlara eşlik etti.

Yürüyüş Özgecan Aslan Parkı’nda son bulurken, kutlamalar parkta düzenlenen konserle devam etti.Konser, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Konserde Grup Gündoğarken sahne aldı. 30 Ağustos coşkusu, Grup Gündoğarken’in sahnede seslendirdiği şarkılarla zirve yaptı.

Öte yandan Eyüpsultan Belediyesi Başkanlık Binası önünden ikinci bir yürüyüş düzenlendi.

EYPİO SAHNE ALDI

Başkan Özmen’in katıldığı yürüyüş, Artİstanbul Feshane önünde son buldu. Yürüyüşün ardından Artİstanbul Feshane bahçesinde düzenlenen konserde rap müzisyeni ve söz yazarı Eypio sahne aldı.

Her iki konser sonunda ise Başkan Özmen, sanatçılara teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu.

“YAĞMUR DA OLSA BİZ BURADA OLACAĞIZ DEDİK”

Etkinliklerde sahneye gelerek vatandaşlara hitaben selamlama konuşması yapan Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen, 30 Ağustos Zafer Bayramı olması münasebetiyle çok mutluyum. Sevgili Eyüpsultanlılar, bugün elbette özel bir gün. Yağmur da olsa biz burada olacağız dedik. Herkes tatilde de olsa biz burada olacağız dedik” diye konuştu.

“ZAFERİN 102. YIL DÖNÜMÜNÜ BİR ÇİFT MAVİ GÖZ IŞIĞINDA KUTLUYORUZ”

“Çünkü biz 102 yıl önce taçlandırılmış bir mücadelenin 102 yıl sonra aynı heyecanını yaşayan bir ulusun fertleriyiz” diyen Başkan Özmen, “Çünkü biz, 1919’da yakılmış bu muazzam ateşin, 1922 yılında Cumhuriyetle, bağımsızlıkla taçlandırıldığı, sosyal bir hukuk devleti olmakla taçlandırıldığı bir uzun yürüyüşün 102. Yıl dönümü kutluyoruz. Kimin ışığında? Bir çift mavi göz ışığında” ifadelerini kullandı.

“YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE, YAŞASIN CUMHURİYET”

O günkü heyecanın bugün de olduğunu söyleyen Başkan Özmen, şöyle devam etti:

“Bugün de var, o günkü heyecan yarın da olacak. O günkü bağımsızlık iradesi dün de vardı, bugün de var, yarın da olacak. Öyleyse yaşasın tam bağımsız Türkiye, yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Cumhuriyet.”

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız