Eyüpsultan'ın geleceğini birlikte hazırlıyoruz

Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen göreve geldiği günden itibaren, katılımcı, demokratik ve şeffaf belediyecilik anlayışıyla Eyüpsultan’ın geleceğine yön vermek için kolları sıvadı. “Gelin Eyüpsultan’ın geleceğini birlikte inşa edelim” sloganıyla yola çıkan Başkan Özmen, 2025 – 2029 Stratejik Planı’nı vatandaşlarla birlikte hazırlıyor.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, gelecek 5 yılda atılacak adımları ve yapılması gereken çalışmaları belirlemek amacıyla 2025 – 2029 Stratejik Planı hazırlıyor.

2025 – 2029 Stratejik Planı’nı hazırlarken “Gelin Eyüpsultan’ın geleceğini birlikte inşa edelim” sloganıyla yola çıkan Başkan Özmen, Eyüpsultan için çizilecek yol haritasını Eyüpsultanlılarla birlikte oluşturacak.

21 FARKLI GRUBUN TEMSİLCİLERİ KATILDI

Bu kapsamda Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen çalıştaya ilçe sakinleri, dezavantajlı vatandaşlar, Eyüpsultan İlçe Kaymakamlığı ve ilçe kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, okul müdürleri, ilçe müftülüğü, ilçede görevli doktorlar, cemevleri, eczacılar, esnaflar, 65 yaş ve üstü emekliler, kanaat önderleri, üniversite öğrencileri, taksiciler, minibüsçüler, spor kulüpleri, yerel basın, ev hanımları, iş insanları, moto kuryeler, hemşehri dernekleri, apartman ve site yöneticileri, ilçedeki AVM temsilcileri ile köylerde tarım ve hayvancılıkla uğraşan üretici girişimcilerin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

“ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRECEK ADIMI HEP BİRLİKTE ATACAĞIZ”

Çalıştaya video mesaj yöntemi ile katılan Başkan Özmen, şunları söyledi:

“Aslında bugün aranızda olacak ve bu değerli çalıştayı birlikte idrak edecektik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ile birlikte gerçekleştireceğimiz, ilçemiz dâhilinde yapılan içme suyu tüneli isale hattı incelemesi akabinde çalıştayımıza katılacaktım. Ancak Küçükçekmece Belediye Başkanımızın değerli annesinin taziyesine katılmam gerektiği için maalesef aranızda olamayacağım. Bu nedenle video aracılığıyla da olsa sizlerle duygularımı paylaşmak istedim. Bugün şehrimizin geleceğini şekillendirecek önemli bir adımı hep birlikte atmak için buradayız.”

“KAĞIT ÜZERİNDE KALACAK BİR BELGE ASLA OLMAYACAK”

Bu planın kağıt üzerinde kalmayacağına dikkat çeken Özmen, “5 yıllık Stratejik Plan Çalıştayımız sadece bugünü değil yarınlarımızı da inşa edecek, çocuklarımıza daha yaşanabilir, daha sürdürülebilir bir semt bırakmamızı sağlayacak. Bu plan kağıt üzerinde kalacak bir belge asla olmayacak. Her birimizin katkısıyla hayat bulacak, tüm semtimizin ihtiyaçlarını karşılayacak bir yol haritası olacak. Ulaşım, eğitim, sağlık, çevre gibi alanlarda daha iyi hizmetler sunmak, kentimizi sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan daha da ileriye taşımak için hep birlikte çalışacağız” diye konuştu.

“HAYALLERİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜREBİLMEK İÇİN BİRBİRİMİZE İHTİYACIMIZ VAR”

Şeffaflık, katılımcılık ve hesap verilebilirlik ilkeleriyle hareket edileceğini söyleyen Başkan Özmen, “Hepimizin hayalinde daha yeşil, daha yaşanabilir, daha modern bir Eyüpsultan var, bunu biliyoruz. Bu hayalleri gerçeğe dönüştürebilmek için de birbirimize ihtiyacımız var, bunu da biliyoruz. Şeffaflık, katılımcılık ve hesap verilebilirlik ilkeleriyle hareket edeceğimiz bu süreçte her birinizin değerli katkılarıyla en doğru kararları yine birlikte alacağız. Bu çalıştayda ortaya çıkacak olan vizyon sadece bir belediyenin değil tüm Eyüpsultanlı hemşehrilerimizin vizyonu olacak” dedi.

“GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRMEK İÇİN KOLLARI SIVAMA ZAMANI”

“Sizlerin heyecanı, sizlerin enerjisi bu vizyonu gerçeğe dönüştürmemizde en büyük motivasyon kaynağımız olacak” diyen Başkan Özmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdi hep birlikte geleceği şekillendirmek için kolları sıvama zamanı. Yaşamaya değer bir Eyüpsultan için bugünden itibaren, sizlerin de değerli fikirleriyle birlikte ve inançla çalışacağız. Çalıştayın başarılı geçmesini diliyor katkılarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Hepimize kolay gelsin çünkü Eyüpsultan yaşamaya değer.”

Başkan Özmen’in konuşmasının ardından çalıştaya katılan grupların temsilcileri kürsüye gelerek ayrı ayrı talep ve önerilerini belirtti.

“HEPİNİZİN NOTLARINI TEK TEK ALDIK”

Çalıştay sonunda ise Başkan Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli, Başkan Özmen adına değerlendirme ve kapanış konuşması yaptı.

Başkan Yardımcısı Şişli, yapılan konuşmaları çok büyük bir dikkatle dinlediğini ve not aldığını belirterek şunları söyledi: “Biz kapsayıcılığa ve sosyal yaşamın adil, paylaşımcı olmasına, doğa ile dost olmasına çok değer veriyoruz. Burada sizlerden beklentilerimiz sizin önceliklerinizi iyi anlayabilmekti. Hepinizin notlarını tek tek aldık. Bu notlar bizim için çok kıymetli. Çünkü kapsayıcı ve hesap verilebilir bir yönetim anlayışıyla yanınızdayız. Bu çerçevede de bu önerilerinizi stratejik plana, Başkanımızın projeleriyle, vaatleriyle, örtüştürerek, önceliklendirerek yerleştireceğiz ve sırasıyla hepsinde hizmet vermeye çalışacağız. Umarım bunda büyük başarı sağlarız, bütüncül bir yaklaşımla hepinizin değerli önerilerine yer verecek bir stratejik plan hazırlarız. Planımızı meclisimize sevk etmeden önce paylaşımlarımız olacak. Bu paylaşımlarda hangi çerçevede yatırımlarımızı, projelerimizi yapacağımızı göreceksiniz. Umarım seçim vaadi olarak değil, gerçekleşmiş olarak hep birlikte keyfini süreriz.”

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ WEB SİTESİNDE ANKET DÜZENLENDİ

2025-2029 Stratejik Planını hazırlarken ilçe sakinlerinin talep ve önerilerini almak için Eyüpsultan Belediyesi web sitesinde bir anket düzenlendi.

Dileyen vatandaşlar https://esim.eyupsultan.bel.tr/survey.html?sid=58c7658e41 adresinden ankete katılıp talep ve önerilerini iletebiliyor.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız