Belediye Meclisinin 09.11.2023 tarihinde yapılan 8. seçim dönemi 5. toplantı dönemi Kasım ayı Meclis toplantısı 2. birleşiminin Komisyondan gelen raporlar bölümünde; Hukuk+Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler+Eğitim ve Gençlik Ortak Komisyonunun 08.11.2023 tarih ve 01 sayılı raporu Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

HUKUK+AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER+EĞİTİM VE GENÇLİK

ORTAK KOMİSYON RAPORU

RAPOR NO : 01

RAPOR TARİHİ : 08.11.2023

İLGİ : Plan ve Proje Müdürlüğünün 25.10.2023 tarih ve 151515 sayılı yazısı

KOMİSYON İNCELEMESİ

Plan ve Proje Müdürlüğünün yazısında; “Erasmus+, 2021-2027 programı kapsamında, 2023 yılı teklif çağrıları açılmıştır. Erasmus+ Programı Avrupa Birliği’nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki hibe programıdır. Her sene belirli dönemlerde açılan birbirinden farklı teklif çağrıları doğrultusunda başvuru yapılır. Teklif çağrılarıyla, kurum tarafından temel olarak yurt dışında eğitim, öğretim, staj, profesyonel gelişim, yaygın öğrenme temelli gençlik aktiviteleri ile kurumlar arasındaki işbirlikleri desteklenir.

Avrupa Eğitim ve Kültür Yürütme Ajansı (European Education and Culture Executive Agency, EACEA) ve T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından başvuru ve proje uygulama süreçleri yürütülen hibe programlarıyla, eğitim, gençlik ve spor alanlarında kuruluşlar arasındaki ulusal ve uluslararası işbirliği desteklenir ve kolaylaştırıcılık sağlanır. Erasmus+ Programı, yüksek kaliteli, kapsayıcı eğitim aynı zamanda gayri resmi ve resmi olmayan öğrenme ile gençleri ve tüm yaş gruplarını demokratik toplumda anlamlı katılımları, kültürlerarası anlayış ve iş piyasasında başarılı geçişleri için gerekli nitelikler ve becerilerle donatır. İnsanları daha fazla temel yetki ile donatma, erken okul terkini azaltma ve resmi, gayri resmi ve resmi olmayan öğrenme yoluyla kazanılan yetenekleri tanıma fikirlerinin dolaşımını ve en iyi uygulamaların ve uzmanlığın aktarılmasını kolaylaştırır ve dijital yeteneklerin geliştirilmesine katkıda bulunarak yüksek kaliteli bir eğitim sağlarken toplumsal uyumu güçlendirir.

Erasmus+, 2021-2027 Programı kapsamında, Avrupa Eğitim ve Kültür Yürütme Ajansı (European Education and Culture Executive Agency, EACEA) ve T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından açılan tüm teklif çağrıları için proje başvurusu yapmaya ve hibe alınmaya hak kazanıldığı durumda sözleşme, yürütme süreçlerinde idari ve teknik kolaylık sağlamak amacıyla, projede Eyüpsultan Belediyesi’ni temsil ve ilzama, proje belgelerini imzalamaya, hibe bütçesi kapsamında proje...

…faaliyetleri doğrultusunda harcama yapmaya ve bunun yanı sıra Erasmus+, 2021-2027 programı kapsamında açılan teklif çağrıları için başka kurumların projelerine ortak olmaya ve tüm bu sayılan yetkiler için kurum içinden bir başka kişiyi yetkilendirmeye kurumumuz adına 2******2 T.C. kimlik numaralı Belediye Başkan Deniz KÖKEN’e yetki verilmesi hususunda karar alınmak üzere yazımızın Belediye Meclisi’ne havalesini olurlarınıza arz ederim.” denilmektedir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Komisyonumuz yapmış olduğu incelemeler neticesinde, Erasmus+, 2021-2027 Programı kapsamında, Avrupa Eğitim ve Kültür Yürütme Ajansı (European Education and Culture Executive Agency, EACEA) ve T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından açılan tüm teklif çağrıları için proje başvurusu yapmaya ve hibe alınmaya hak kazanıldığı durumda sözleşme, yürütme süreçlerinde idari ve teknik kolaylık sağlamak amacıyla, projede Eyüpsultan Belediyesi’ni temsil ve ilzama, proje belgelerini imzalamaya, hibe bütçesi kapsamında proje faaliyetleri doğrultusunda harcama yapmaya ve bunun yanı sıra Erasmus+, 2021-2027 programı kapsamında açılan teklif çağrıları için başka kurumların projelerine ortak olmaya ve tüm bu sayılan yetkiler için kurum içinden bir başka kişiyi yetkilendirmeye kurumumuz adına 2******2 T.C. kimlik numaralı Belediye Başkan Deniz KÖKEN’e yetki verilmesi komisyonumuzca uygun görülmüş olup,

Takdiri meclise arz olunur.

KARAR :

Hukuk+Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler+Eğitim ve Gençlik Ortak Komisyonunun 08.11.2023 tarih ve 01 sayılı raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız