Belediye Meclisinin 10.10.2024 tarihinde yapılan 9. seçim dönemi 1. toplantı dönemi Ekim ayı Meclis toplantısı 2. birleşiminin Komisyondan gelen raporlar bölümünde, Hukuk+Eğitim ve Gençlik Ortak Komisyonunun 08.10.2024 tarih ve 01 sayılı raporu Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

HUKUK+EĞİTİM VE GENÇLİK ORTAK KOMİSYON RAPORU

RAPOR NO : 01

RAPOR TARİHİ : 08.10.2024

İLGİ : Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 03.10.2024 tarih ve 199026 sayılı yazısı

KOMİSYON İNCELEMESİ

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün yazısında;

“Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan Eyüpsultan ilçesi Silahtarağa mahallesi 749 ada 29 parsel sayılı taşınmazda Belediyemizce inşa edilerek Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak kullanılan spor salonu ve eklentilerinin Eyüpsultan Belediyesince kullanımına ilişkin Başkanlığımız ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılmış olan protokolün yenilenmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi ve spor salonuna "100. Yıl Spor ve Gençlik Merkezi" adının verilmesi hususunda 5393 sayılı Belediye Kanununun 18., 38. ve 75. maddeleri uyarınca karar alınmak üzere yazımızın Belediye Meclisine havalesini arz ederim.” denilmektedir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Komisyonumuz yapmış olduğu incelemeler neticesinde, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18., 38. ve 75. Maddelerine göre Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan Eyüpsultan ilçesi Silahtarağa mahallesi 749 ada 29 parsel sayılı taşınmazda Belediyemizce inşa edilerek Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak kullanılan spor salonu ve eklentilerinin Eyüpsultan Belediyesince kullanımına ilişkin Başkanlığımız ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılmış olan protokolün yenilenmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi ve spor salonuna "100. Yıl Spor ve Gençlik Merkezi" adının verilmesi Belediye Başkanına yetki verilmesi komisyonumuzca uygun görülmüş olup,

Takdiri meclise arz olunur.

KARAR :

Hukuk+Eğitim ve Gençlik Ortak Komisyonunun 08.10.2024 tarih ve 01 sayılı raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.