Belediye Meclisinin 10.10.2024 tarihinde yapılan 9. seçim dönemi 1. toplantı dönemi Ekim ayı Meclis toplantısı 2. birleşiminin Komisyondan gelen raporlar bölümünde, Hukuk+Sağlık Ortak Komisyonunun 08.10.2024 tarih ve 02 sayılı raporu Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

HUKUK+SAĞLIK ORTAK KOMİSYON RAPORU

RAPOR NO : 02

RAPOR TARİHİ : 08.10.2024

İLGİ : Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 03.10.2024 tarih ve 199028 sayılı yazısı

KOMİSYON İNCELEMESİ

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün yazısında;

“Başkanlığımız ile İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı arasında Eyüpsultan ilçesi Pirinççi mahallesi 111 ada 3 ve 26 parsel sayılı taşınmazlar üzerinde aile sağlığı merkezi ve anaokulu projeleri uygulanmak üzere ortak hizmet protokolü imzalanmıştır.

Ancak anaokulu projesinin gerçekleştirilemeyecek olması nedeniyle Başkanlığımız ile ilgili kurum arasında yeni bir protokol yapılması gereği ortaya çıkmıştır.

TALEP/SONUÇ: Bu nedenle Eyüpsultan ilçesi Pirinççi mahallesi 111 ada 3 parsel sayılı taşınmazda aile sağlığı merkezi projesi uygulanması hakkında İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile ortak hizmet protokolü imzalanması için 5393 sayılı Belediye Kanununun 38. ve 75. maddeleri gereğince Belediye Başkanına yetki verilmesi hususunda karar alınmak üzere yazımızın Belediye Meclisine havalesini arz ederim.” denilmektedir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Komisyonumuz yapmış olduğu incelemeler neticesinde, 5393 sayılı Belediye Kanununun 38. ve 75. maddeleri gereğince Eyüpsultan ilçesi Pirinççi mahallesi 111 ada 3 parsel sayılı taşınmazda aile sağlığı merkezi projesi uygulanması hakkında İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile ortak hizmet protokolü imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi komisyonumuzca uygun görülmüş olup,

Takdiri meclise arz olunur.

KARAR :

Hukuk+Sağlık Ortak Komisyonunun 08.10.2024 tarih ve 02 sayılı raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.